Foto: EPA/LETA

Interneta sociālās vietnes Facebook lietotāju skaits trešdien sasniedzis pusmiljardu, un tas nozīmē, ka tagad katrs četrpadsmitais planētas iedzīvotājs kļuvis par šī sociālā tīkla klientu.

"Uz šo rītu 500 miljoni cilvēku visā pasaulē aktīvi izmanto Facebook, lai uzturētu kontaktus ar saviem draugiem un cilvēkiem to apkārtnē," savā blogā paziņoja Facebook dibinātājs Marks Zakerbergs (attēlā). "Tā ir svarīga robežšķirtne visiem jums, kas palīdzēja Facebook izplatīt visā pasaulē."

Lai atzīmētu svarīgo notikumu, Kalifornijā bāzētais uzņēmums piedāvājis jaunu aplikāciju, kas ļauj interneta kopienas locekļiem "pavēstīt neticamos stāstus par aizraujošajiem un interesantajiem Facebook lietošanas veidiem".

Kā piemēru Zakerbergs minējis pašreizējo NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu, kurš, ieņemdams vēl Dānijas premjera amatu, Facebook izmantojis, lai atrastu kompāniju skriešanai, kā arī kādu sievieti, kurai sociālais tīkls palīdzējis uzveikt krūts vēzi.

"Mūsu misija Facebook ir padarīt pasauli atvērtāku un vairāk savstarpēji saistītu," raksta Zakerbergs. "Šādi stāsti ir šīs misijas piemērs un, būdami pieticīgi, ir arī iedvesmojoši."

"Kad mēs sākām pirms sešiem gadiem, es nespēju pat iedomāties veidus, kādos cilvēki Facebook izmantos," atzīst vietnes dibinātājs, kurš šo sociālo tīklu kopā ar trim draugiem dibināja 2004. gadā.

Šī gada martā Zakerbergs kļuva par jaunāko miljardieri pasaulē, un šobrīd viņa aktīvā ir aptuveni četri miljardi ASV dolāru jeb 24% Facebook akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!