Foto: AFI

Prestižā žurnāla Forbes Krievijas izdevums kārtējo reizi publicējis šīs valsts bagātāko un ietekmīgāko slavenību sarakstu, un šogad, sastādot reitingu, ņemta vērā ne tikai finansiālā situācija, bet arī personas "zvaigžņu statuss" – cik daudz katrs no viņiem pieminēts drukātajos medijos un internetā.

Interesanti, ka, pēc ienākumiem pagājušajā gadā, visvairāk vietas simtniekā ieņēmuši tieši dziedātāji, turklāt ņemot vērā, ka sakarā ar krīzi viņu honorāri ir ievērojami samazinājušies. Pirmajā desmitniekā vien iekļuvuši tādi Krievijas estrādes mākslinieki kā Alla Pugačova (attēlā), Filips Kirkorovs, Dima Bilans, Valērija un Grigorijs Lepss.

14 pozīcijas simtniekā ieņēmuši sportisti, kuru galvenie ienākumi ir alga un balvu fondi, tomēr vairāki no viņiem (piemēram, Marija Šarapova, Andrejs Aršavins, Jeļena Isinbajeva) ievērojamas summas gūst arī no dažādu preču reklamēšanas. Pateicoties 25 miljonu dolāru lielajiem ienākumiem un viņas gaitu biežajai atspoguļošanai medijos, tieši Marija Šarapova izrādījusies visbagātākā un ietekmīgākā krieviete, ieņemot šī saraksta pirmo vietu.

Tāpat topā iekļuvuši četri humoristi un septiņas televīzijas zvaigznes, no kurām visvairāk pārstāvēta Comedy Club grupa - Gariks Martirosjans, Pāvels Voļa, Mihails Galustjans un Sergejs Svetlakovs.

Visveiksmīgākie debitanti šajā sarakstā ir režisors Timurs Bekmambetovs, futbolists Aleksandrs Keržakovs un dziedātājs Pjotrs Naļičs, kurš, pateicoties Eirovīzijai, nopelnījis 900 tūkstošus dolāru.

Ietekmīgāko Krievijas zvaigžņu pirmais desmitnieks izskatās šādi:

  1. tenisiste Marija Šarapova (gada ienākumi - 25 miljoni dolāru);
  2. dziedātāja Alla Pugačova (gada ienākumi - 4,5 miljoni dolāru);
  3. hokejists Aleksandrs Ovečkins (gada ienākumi - 12 miljoni dolāru);
  4. televīzijas seja Ksenija Sobčaka (gada ienākumi - 2,3 miljoni dolāru);
  5. futbolists Andrejs Aršavins (gada ienākumi - 8,3 miljoni dolāru);
  6. dziedātājs Dima Bilans (gada ienākumi - 3,7 miljoni dolāru);
  7. dziedātājs Filips Kirkorovs (gada ienākumi - 5 miljoni dolāru);
  8. daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko (gada ienākumi - 1,6 miljoni dolāru);
  9. dziedātājs Grigorijs Lepss (gada ienākumi - 5 miljoni dolāru);
  10. dziedātāja Valērija (gada ienākumi - 3,5 miljoni dolāru).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!