Francija arī šogad ir populārākais tūristu galamērķis pasaulē, un rodas jautājums, kur slēpjas šīs lielvalsts pievilkšanās spēks?

Francija ir populārākais galamērķis pasaulē, ko ik gadu apmeklē visvairāk tūristu. Par šādu Pasaules tūrisma organizācijas UNWTO sniegto informāciju vēsta Travelnews.lv Arī pagājušajā gadā pirmo vietu ieguva Francija, uzņemot 74,2 miljonus tūristu. Līdzīgi un pat vēl lielāki skaitļi bijuši arī iepriekš. Ja paļaujamies uz Francijas iedzīvotāju statistikas datu pareizību, tad sanāk, ka uz katru no vairāk nekā 65 miljonu iedzīvotāju pulka ieceļojis viens tūrists. Un pat mazliet vairāk. Kādēļ tūristi tik kuplā skaitā ik gadu ierodas tieši Francijā?

Mērens gaisa klimats, kas mijas ar silto Vidusjūras klimatu Francijas dienvidos. Vasarā atpūta pie Atlantijas okeāna, Vidusjūras, ziemā plašas iespējas slēpotājiem. Katrs no 22 Francijas (teritorijā Eiropā) administratīvajiem reģioniem piedāvā un tūristus vilina ar ko savu un īpašu. Attīstītā ekonomika reizē radījusi sakārtotu vidi tūristu uzņemšanai.

Tādas vērtības kā Francijas galvaspilsētas Parīzes dārgumus - Eifeļa torni, Parīzes Dievmātes katedrāli, Triumfa arku, Luvru - savām acīm vēlas redzēt jebkurš, kuram izdevies kaut mazliet iepazīt pasaules kultūrvēsturi. Pat Latvijā ir populārs teiciens: "Redzēt Parīzi un mirt!"

Tūkstošiem fanu ik gadu piesaista pasaules mēroga sporta notikumi. Piemēram, mums viens no pazīstamākajiem, kura dalībnieku sarakstā ir arī Latvijas puiši, ir ikgadējais velobrauciens "Tour de France". Nica un Kannas šarmē ne tikai ar savām atpūtas iespējām, bet, kas zina, varbūt palaimējas sastapt arī kādu pasaules slavenu filmu vai citas jomas zvaigzni.

Pavisam cita aura valda ārpus lielajām pilsētām, kur apskatāmas daudzās Francijas pilis, vīnogu un saulespuķu lauki utt. Ja tūristam vēl palaimējas patiešām izjust vietējo dzīvi neskaitāmajos festivālos, tirdziņos un citos sarīkojumos... Pasēdēšana mazā kafejnīciņā, vīna izgaršošana, francūžu ikdienas vērošana - tas viss piederas pie šīs valsts ceļojuma.

Vienīgi jārēķinās, ka šīs lielvalsts lepnums ir arī franču valoda, un sazināšanās citās tūristam jāuzskata par lielu pretī nākšanu. Bet jo vairāk ārpus lielām pilsētām, jo ticamāk, ka jums nāksies mēģināt saprast franciski teikto. Lai kāda būtu jūsu izruna, francūži noteikti atplauks smaidā par jūsu mēģinājumu teikt - Bonjour! Merci! Pardon!*

Cik izslavētajā franču kultūrā, modē, kulinārijā ir vēsturiskas īstenības, cik šie procesi vēsturiski pamazām vien ieguvuši pat mītisku noskaņu, kas tik daudziem miljoniem cilvēku ik gadu liek traukties uz šo romantikas apvīto valsti, lai paliek pašas Francijas ziņā... Bet šo miljonu vidū esam arī mēs no Latvijas. Dāmas saka - aizskriešu līdz Parīzei izvēdināt galvu. Kungi tielējas - ja jau viņa tik ļoti grib, lai būtu Parīze. Un bērni piebalso - uz Disnejlendu! Un tā galu galā - visa ģimene ir devusies uz Franciju. Un lielākā daļa, ja vien iespējams, tur atgriežas vēl un vēl. Ja nav vēl izlemts par nākamā gada ceļojumu, tad Francija noteikti ir vieta, kurp ir vērts doties. Varbūt pat sagaidīt Jauno gadu?

*Sveiki! Paldies! Atvainojiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!