Foto: stock.xchng
Saistībā ar pērn Rīgas ostā atsavināto miljonus vērto kokaīna kravu prokuratūrā celtas apsūdzības diviem Latvijas iedzīvotājiem.

Prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks apliecināja, ka divām personām celtas apsūdzības par narkotisko vielu kontrabandu.

Pagājušā gada decembrī abām personām celtas apsūdzības pēc Krimināllikuma (KL) 190.1.panta 3.daļas - par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai, ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat apsūdzība celta pēc KL 253.1.panta 3.daļas - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tiesībsargājošās institūcijas joprojām izmeklē lietu attiecībā uz šīs lielās kravas organizētājiem.

Jau ziņots, ka aizdomās par saistību ar 2010.gada 16.aprīlī Rīgas ostā atklāto 202,5 kilogramus smago kokaīna kravu, kuras tirgus vērtība ir ap 14 miljoniem latu, policijai jau pēc dažām dienām izdevās aizturēt divas personas.

Krava bija paredzēta nosūtīšanai uz Krievijas pilsētu Veļikijnovgorodu. Kuģis, kura konteinerā tika atrasts kokaīns, nācis no Čīles, bet narkotiku krava iekrauta Bolīvijā. Tad kuģis pabijis arī Ekvadorā un Holandē, bet tā galamērķis bija Rīgas osta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!