Foto: LETA
Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) Saeimas frakcijā deputātes Ineses Šleseres vietā drīzumā varētu sākt darboties bijušais premjers Andris Bērziņš, jo Šlesere dosies dzemdību un bērna kopšanas atvaļinājumā.

Šlesere iesniegumā Saeimas prezidijam paziņojusi, ka saistībā ar dzemdību un bērna kopšanas atvaļinājumu uz laiku vēlas nolikt parlamenta deputātes mandātu, portāls "Delfi" uzzināja PLL frakcijā.

Frakcijā norādīja, ka konkrētu datumu Šlesere iesniegumā neminēja, jo mandātu viņa zaudēs tad, kad par to nobalsos Saeima, taču, visticamāk, tas notiks jau nākamajā nedēļā.

Šlesere 10.Saeimā ievēlēta no PLL Rīgas sarakstā, un nākamais "aiz strīpas" šajā apgabalā palika bijušais ārlietu Māris Riekstiņš, taču, visticamāk, viņš Saeimā nestrādās, jo nesen kļuvis par Latvijas vēstnieku NATO. Līdz ar to Saeimas deputāta mandātu varētu iegūt nākamais sarakstā – Andris Bērziņš, kurš bija LPP/LC frakcijas vadītājs 9.Saeimā, bet iepriekš pārstāvēja "Latvijas ceļu" un bija gan Rīgas mērs, gan Ministru prezidents.

PLL Saeimā ir astoņas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!