Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kompānija "AvtoVAZ" prezentējusi Krievijas premjerministram Vladimiram Putinam savu jaunāko modeli – mazbudžeta sedanu "Lada Granta". Putins šo automobili apskatīja, veica izmēģinājuma braucienu un, neskatoties uz dažādām ķibelēm, rekomendēja to braucieniem uz vasarnīcu, vēsta Krievijas mediji.

Tomēr šis sabiedrisko attiecību pasākums neiztika bez ķibelēm. Putinam apskatot jauno "Lada" modeli un mēģinot atvērt bagāžnieku, tā atslēga ieķīlēja. Bagāžnieka vāku izdevās atvērt tikai ar klātesošo palīdzību. Turklāt šī automobiļa dzinēju neizdevās iedarbināt ar pirmo piegājienu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai Putins ar jauno "Lada Granta" dotos tādā pašā pārbraucienā kā pērnā gada augustā ar "Kalina", premjers norādīja, ka "ar šādu automobili ir jābrauc uz vasarnīcu".

Apskatot "Lada Granta" bagāžas nodalījumu (480 l), Putins atzīmēja tā ietilpību: "Paskatieties, cik liels – divus kartupeļu maisus var ievietot brīvi."

"Redziet, direktors saka – tā ir vislētākā versija. Bet laba! Kopumā man patika," rezumē Putins.

"Lada Granta" izgatavota uz "Kalina" modeļa platformas un ir tā samazināto izmaksu versija. Aptuveni 70 procenti detaļu tam ir unificēti ar "Kalina", bet atlikušie 30% – unikāli mezgli.

Markas lētākā modeļa ražošana tiks uzsākta šāgada oktobrī. "Lada Granta" aprīkota ar 1,6-litru benzīna dzinēju, kas attīsta 98 zirgspēku jaudu un atbilst "Euro 4" ekoloģiskajām normām. Ar mehānisko pārnesumkārbu aprīkotais sedans līdz 100 km/h paātrinās 12 sekundēs. Maksimālais braukšanas ātrums – 168 km/h; vidējais degvielas patēriņš – 7,3 litri uz 100 km.

"Lada Granta" autoražotāja piedāvājumā aizstās līdzšinējos klasiskos "žiguļus" – "Lada 2105" un "2107". Gadā "AvtoVAZ" plāno saražot līdz 400 tūkstoš "Granta" automobiļu. Automobiļa cena būs no 220 tūkstošiem rubļu (3 872 lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!