Foto: LETA
Lai arī izmeklēto lietu skaits Finanšu policijā (FP) ir pietiekams, apjomīgās un tā dēvētās lielās lietas šī institūcija izmeklē neaktīvi un nepietiekami, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš atzina, ka starp visām tiesībsargājošajām iestādēm lielākais rūpju bērns ir FP, to prokuratūra norādījusi arī atzinumā par šīs iestādes darbu. "Kriminālprocesu virzība FP varētu būt labāka," norādot, ka visgausāk vedas ar tā dēvēto lielo lietu izmeklēšanu. Viņš atzina, ka runa ir gan par naudas "atmazgāšanas" lietām, gan kontrabandas lietām, gan citām, kuras izmeklē FP.

Ar šiem secinājumiem esot iepazīstināta arī Finanšu ministrija un Muitas kriminālpārvalde. Tiesa, Kalnmeiers norādīja, ka šis atzinumus par FP darbu ir slepens.

Tiekoties ar Bērziņu, ģenerālprokurors viņam esot vispārīgi noraksturojis situāciju tiesībsargājošo un izmeklēšanas institūciju sfērā. Starp problēmām Kalnmeiers minējis lielo lietu pārpalikumu tiesā un garos termiņus, lietas iztiesājot. Taču, kā norādīja Kalnmeiers, par šo situāciju prezidents bijis lietas kursā, jo zinājis arī par Eiropas Cilvēktiesību tiesu spriedumiem, kuros pārmestas pārāk ilgas tiesvedības.

Kalnmeiers, jautāts vai ar prezidentu apspriedis arī tā dēvēto oligarhu lietu, kurā bija plānota arī deputāta Ainara Šlesera dzīvesvietu kratīšana, norādīja, ka par konkrētām lietām abi nav runājuši, vien apsprieduši vispārējus jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!