Foto: LETA
Latvijas politikas vecmeistari Ivars Godmanis un Andris Bērziņš pēc partijas LPP/LC likvidēšanas Latvijas politikā aktīvi darboties vairs neplāno – Godmanis veltīs spēkus darbam Eiropas Parlamentā, savukārt Bērziņš nolēmis no politikas aiziet pavisam, piektdien informē laikraksts "Neatkarīgā".

Godmanis, kas politikā aizvadījis 24 gadus, kuru gaitā divas reizes ieņēmis premjerministra amatu, vienreiz finanšu un vienreiz iekšlietu ministra amatu, tagad darbojas Eiropas Savienības (ES) politikā, nolēmis vismaz tuvākajā laikā Latvijas politikā aktīvi neiesaistīties. "Eiropas Savienības parlamentā es turpināšu pārstāvēt tos 25 tūkstošus cilvēku, kas par mani atdeva savu balsi. Un ticiet man, pašlaik cīņa tur ir nopietna. Šī ir bijusi mana vienīgā partija, visus šos gadus neesmu partijas mainījis," teicis LC vecbiedrs.

Pilnībā pamest Latvijas sociāli aktīvo iedzīvotāju vidi viņš negrasās, un jau tuvākajā laikā Zinātņu akadēmijā notiks Godmaņa un viņa ES parlamenta kolēģa organizēta konference par liberālismu Latvijā pagātnē un nākotnē.

Godmanis uzskata, ka pēdējā laikā Latvijā liberālisma vērtības – personas brīvība, personīgā atbildība un cieņa pret citiem – nepelnīti zaudējušas savu nozīmi, vēsta laikraksts.

Otrs LC veterāns Andris Bērziņš, kas ieņēmis labklājības un premjerministra amatus, kā arī bijis Rīgas domes priekšsēdētājs un savu darbību politikā turpināja arī pēc LC saplūšanas ar LPP, nolēmis pamest politiku pavisam. "Esmu pietiekami ilgi te [politikā] bijis, tagad lai nāk strādāt jaunie un enerģiskie," teicis politiķis.

LC dibināta 1993.gadā un veiksmīgi darbojās valsts politikā līdz pat 2002. gada Saeimas vēlēšanām, kurās cieta sakāvi, un parlamentā neiekļuva neviens biedrs. Vēlāk LC satuvinājās ar Latvijas Pirmo partiju, bet 2007. gadā saplūstot izveidoja vienotu partiju LPP/LC, kuras darbība partijas sapulcē ceturtdien izbeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!