Foto: DELFI
Mums ir jābūt gataviem, ka temperatūra drīz vien atkal pazemināsies (lai cik ļoti to nevēlamies), tāpēc piedāvājam sātīgu un reizē sildošu vakariņu recepti – maltās gaļas dārzeņu sautējumu. Vienkārša, ātri pagatavojama, liesa un veselīga maltīte!

Šo sautējumu mūsmājās gatavojam multivārāmajā katlā (bez liekām rūpēm – visu ieliek katlā un uz 30 minūtēm sakām "atā"), taču esam arī izmēģinājuši gatavot katlā uz plīts – un viss arī tad izdevās lieliski!

::recepte::

Vispirms sākam ar sagatavošanās darbiem – kartupeļus un burkānus nomizo, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus pabiezās ripiņās, kāpostu strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina, to pašu dara arī ar ķiploku daiviņām.

Sākam gatavot! Multivārāmajā katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus.

Pēc laika pievieno malto gaļu, kas papildināta ar garšvielām – sāli, pipariem, persilādi, maltās gaļas garšvielu un sarkanās paprikas garšvielu. Kad gaļa ir apcepusies, pielej glāzi ūdens.

Foto: DELFI

Multivārāmo katlu iestata uz sautēšanās režīmu, savukārt, ja ēdienu gatavo uz plīts, pagriež tai mazāku uguni. Katlā pievieno dārzeņus (kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus un kāpostu). Visu labi samaisa!

Katlu aizver un atstāj visu lēni sautēties, līdz kartupeļi ir mīksti – aptuveni 30 minūtes.

Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Un klāt, protams, pievienojot krējumu (sautējums bez tā nav iedomājams!)

45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.sīpoli5 gab.ķiploku daiviņas1 kgmaltā gaļa1 kgburkāni1 kgkartupeļi1 gab.kāpostgalva (neliela)200 gzaļie zirnīši pēc garšassviests sāls pipari persilāde maltās gaļas garšviela sarkanās paprikas garšviela

Sagatavošana

1

Vispirms sākam ar sagatavošanās darbiem – kartupeļus un burkānus nomizo, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus pabiezās ripiņās, kāpostu strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina, to pašu dara arī ar ķiploku daiviņām.

2

Sākam gatavot! Multivārāmajā katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus.

3

Pēc laika pievieno malto gaļu, kas papildināta ar garšvielām – sāli, pipariem, persilādi, maltās gaļas garšvielu un sarkanās paprikas garšvielu. Kad gaļa ir apcepusies, pielej glāzi ūdens.

Foto: DELFI
4

Multivārāmo katlu iestata uz sautēšanās režīmu, savukārt, ja ēdienu gatavo uz plīts, pagriež tai mazāku uguni. Katlā pievieno dārzeņus (kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus un kāpostu). Visu labi samaisa!

5

Katlu aizver un atstāj visu lēni sautēties, līdz kartupeļi ir mīksti – aptuveni 30 minūtes.

6

Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Un klāt, protams, pievienojot krējumu (sautējums bez tā nav iedomājams!)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!