Foto: Jūlija Žitluhina

Ikgadējā laikmetīgās dejas notikuma "Viss baltā" ietvaros 12. decembrī plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks Olgas Žitluhinas jaunā darba pirmizrāde, kā arī dejas trupas "Ārā" priekšnesums.

Jau sesto gadu pēc kārtas Olga Žitluhina un viņas domubiedri decembrī atskatās uz aizvadītajā gadā paveikto, iezīmē skatu nākotnē un sirsnīgā atmosfērā ļauj noskaņoties gada visbaltākajiem svētkiem.

Šogad pasākums norisināsies divās daļās. Pirmajā daļā būs Olgas Žitluhinas jaunās dejas izrādes "Neatskaties" pirmizrāde. Kopā ar mūziķi Juri Kaukuli un dejotājiem Evu Kronbergu, Agati Bankavu un Rūdolfu Gediņu horeogrāfe radījusi jaunu izrādi, par vadmotīvu izvēloties neatskatīšanos, iešanu uz priekšu. "Pat savā pagātnē var kaut ko pamainīt, kaut ar attieksmi, bet dejā – nē. Savas pēdas nevar labot. Reiz radušos kustību nekad neļaušu mainīt. Vēlos, lai izrādei ideju dod horeogrāfiskā struktūra, nevis otrādi," stāsta horeogrāfe.

Foto: Jūlija Žitluhina

Pasākuma otrajā daļā sekos dejas kompānijas "Ārā" dejotāju un horeogrāfu sagatavota darbu programma, kurā uz skatuves darbosies visi kompānijas dejotāji, kā arī viesis no Ķīnas Cai Rang Ren Qing, kurš jau pagājušajā sezonā dejojis kompānijas projektos.

Šī gada septembrī kompānija "Ārā" nosvinēja viena gada pastāvēšanu, tās dalībnieki ir gandarīti par būšanu kopā un skatītāju sniegto atbalstu un interesi. Tāpat šogad var svinēt 20 gadus kopš Latvijas profesionālās laikmetīgās dejas sākuma, kas saistāms ar Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izveidošanu.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!