Foto: Publicitātes foto

Vadijas Republikas diktators, ģenerālis un Viņa Augstība Aladins izsūtījis oficiālu pateicības vēstuli Latvijas kompānijai "Dartz" par tās piegādāto zeltīto bruņu džipu "Dartz Prombron Aladeen Edition", paziņojusi kompānija un publicējusi šo Vadijas Propagandas biroja sagatavoto vēstuli. Jāatzīmē, ka Vadija ir iedomu valsts un tās līderi Aladinu atveido pazīstamais komiķis Saša Barons Koens jaunākajā filmā "Diktators", kas uz kino ekrāniem nonāks 18. maijā.

Šajā nedēļas nogalē unikālais "Dartz Prombron Aladeen Edition" tiks parādīts Monako princim Albertam II "Top Marques" pasākuma ietvaros, kur no 19. līdz 22. aprīlim tiks prezentēti dažādi ekskluzīvi automobiļi. Savukārt Latvijā šo nācijas lepnumu varēs aplūkot no 27. līdz 29. aprīlī notiekošajā izstādē "Auto" Ķīpsalā.

Filmas "Diktators" uzņemšanā tika izmantoti vairāki "Dartz Prombron" bruņotie apvidus automobiļi. Latvijā bāzētais "Dartz", kurš šos automobiļu ražošanu organizē Igaunijā, "Prombron" pozicionē kā visdārgāko bruņu džipu pasaulē. Minētā "Aladeen Edition" modifikācija maksā 500 līdz 750 tūkstošus ASV dolāru atkarībā no aprīkojuma. Tā jauda attīsta līdz pat 1000 ZS.

Jau ziņots, ka filma "Diktators" balstīta uz romānu "Zabibah and the King", kas 2000. gadā ieguva plašu popularitāti Irākā. Romāna autors izmanto pseidonīmu "The Author" ("Autors"), taču tiek uzskatīts, ka tā tapšanā lielu lomu spēlējis Irākas bijušais prezidents Sadams Huseins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!