Foto: stock.xchng
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, izskatot administratīvo lietvedību par pērn 31.decembrī notikušo lēcienu ar izpletni no viesnīcas "Radisson Blue Hotel Latvija" jumta, nolēmusi kādam vīrietim piespriest 50 latu naudas sodu.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, zināms, ka pats vaininieks uz tiesas sēdi nebija ieradies, tādēļ tiesa lietu izskatīja bez viņa klātbūtnes. Vīrietis, kurš nolēca no viesnīcas, iepriekš policistiem bija atzinies, ka viņš to patiešām ir darījis, taču savās darbībās nesaskatot nekādus pārkāpumus.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 31.decembrī Rīgā dienas vidū no no viesnīcas "Radisson Blue Hotel Latvija" uz ielas braucamās daļas nolaidās izpletņlēcējs.

Par šo gadījumu tika sākta administratīvā lietvedība.

Notikuma aculiecinieks Gints Feders iepriekš stāstīja: "Sēdēju kafejnīcā un piepeši redzu - no viesnīcas jumta lec izpletņlēcējs, cits džeks uz Elizabetes ielas ar motociklu viņu sagaida, apturot satiksmi, izpletni iemet blakus stāvošā sarkanā mašīnā un visi aizbrauc. Taksisti mēģināja ķert, bet šie ātri bija prom."

Feders ir pārliecināts, ka lēciens veikts no viesnīcas jumta un noteikti esot saistīts ar kādu no "brīvo lēcienu" kustības akcijām, kas patlaban ir populāras.

"Izpletņlēcējam pie ķiveres bija kamera, tātad tas tika filmēts. Sabiedroto klātbūtne liecina, ka tas bija plānots gājiens. Klātesošie bija tikpat pārsteigti kā es, bet aplaudēja un notikušo uztvēra ļoti labvēlīgi - kā nekā pēdējā gada diena un visādi brīnumi notiek," iepriekš sacīja aculiecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!