Foto: stock.xchng
Pagājušajā nedēļā nogalinātā studente Elīna Pupiņa ar savu iespējamo slepkavu iepazinusies internetā, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Jaunietes iespējamais slepkava bija pirms dažiem mēnešiem internetā iepazītais dzīvesbiedrs, topošais jurists. Varmāka pats ieradies policijā un savu vainu atzinis.

Daugavpils Universitātes Ekoloģijas institūta pētnieka un Latgales zoodārza direktora Mihaila Pupiņa un bioloģes Aijas Pupiņas meita Elīna bija Latvijas Universitātes komunikācijas zinātnes pēdējā kursa studente. Viņa gatavojās bakalaura darba aizstāvēšanai, taču tad notika nelaime, vēsta "Diena".

Dzīvodama Rīgā, Elīna uzturējusi tuvas attiecības ar vecākiem, tādēļ, kad viņa pēkšņi pārtrauca atbildēt uz telefona zvaniem, vecāki sākuši celt trauksmi, līdz beidzot policija uzmeklējusi viņas puiša Jāņa Gaigala dzīvesvietu Iļģuciemā Rīgā un, uzlaužot durvis, uzgājusi meitenes mirstīgās atliekas. Pats dzīvokļa iemītnieks bija pazudis, un pazudusi arī nauda no meitenes somiņas – tā Elīnas tēvs rakstīja sociālajos tīklos, kad meklēja palīdzību iespējamā slepkavas notveršanai.

Saskaņā ar policijas informāciju policisti pārbaudījuši vairākas jaunā vīrieša iespējamās atrašanās vietas vairākās Latvijas pilsētās, un tajā iesaistījušies arī bojāgājušās meitenes tuvinieki. Meklēšana turpinājusies līdz sestdienas naktij, kad viņš, saprotot, ka par izdarīto nāksies atbildēt likuma priekšā, pats ieradies policijas iecirknī un atzinies izdarītajā. Jaunietis stāstījis, ka liktenīgajā dienā bija lietojis alkoholiskos dzērienus un, ierodoties mājās, viņam esot izcēlies konflikts ar draudzeni, viņš tai vairākas reizes iesitis un pametis dzīvokli, noskaidrojis laikraksts.

Jau vēstīts, ka par draudzenes nonāvēšanu aizturēts students. Tiesa svētdien aizturētajam piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!