Foto: F64
Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece sestdien izcīnīja bronzas medaļu Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionātā.

Kopš 1994.gada Latvijai Eiropas čempionātos šī ir sestā godalga.

Pēdējā, septītajā, disciplīnā - 800 metru skrējienā - Ikauniece un Grabuste skrējienā, kurā startēja kopvērtējuma vadošās sportistes, finišēja plecu pie pleca, Ikauniecei finišējot pēc divām minūtēm un 12,82 sekundēm un izcīnot trešo vietu. Tas ir sportistes personīgais rekords šajā disciplīnā.


Grabuste viņai zaudēja 0,08 sekundes, ieņemot ceturto vietu, kas kopvērtējumā sportistei deva ceturto pozīciju.

Kopvērtējumā Ikauniece iekrāja 6335 punktus, uzstādot jaunu personīgo rekordu. Grabuste viņai zaudēja vien desmit punktus.

Par Eiropas čempioni ar 6544 punktiem kļuva francūziete Ida Antonete Nana Džimū, bet sudraba godalgu ar 6387 punktiem izcīnīja ukrainiete Ludmila Josipenko.

Jāizceļ, ka šajā Eiropas čempionātā septiņcīņas sacensībās sievietēm nestartēja virkne kontinenta vadošo sportistu.

Jau ziņots, ka pirmajā disciplīnā - 100 metru barjerskrējienā - Ikauniece un Grabuste izcīnīja attiecīgi ceturto un piekto vietu, pirmajai sasniedzot personīgo rekordu (13,53 sekundes), bet Grabustei uzrādot sezonas labāko rezultātu (13,66 sekundes). Otrajā disciplīnā - augstlēkšanā - Ikauniece ar vēl vienu personīgo rekordu (1,83 metri) ieņēma trešo vietu, bet Grabuste (1,74 metri) uzrādīja 14.rezultātu. Vēlāk lodes grūšanā Grabuste (13,52 metri) ieņēma sesto vietu, bet Ikauniece (11,81 metrs) ierindojās pēdējā, 18.pozīcijā.

Ceturtajā disciplīnā - 200 metru skrējienā - Ikauniece ar kārtējo personīgo rekordu (24,34 sekundes) bija sestā, bet Grabustei (24,47 sekundes) septītā vieta. Savukārt tāllēkšanā Grabuste (6,46 metri) bija labākā, kamēr Ikauniece ar vēl vienu personīgo rekordu (6,31 metrs) uzrādīja ceturto rezultātu, bet šķēpmešanā Ikauniece (47,32 metri) un Grabuste (45,85 metri) ieņēma attiecīgi piekto un septīto vietu.

Eiropas čempionāts ilgs līdz svētdienai. Tajā kopā piedalās 23 Latvijas sportisti, kas ir rekordskaits.

Līdz šim augstāko rezultātu no Latvijas sportistiem šī gada Eiropas čempionātā bija sasniegušas Ineta Radeviča un Sinta Ozoliņa-Kovale, kuras abas izcīnīja sesto vietu attiecīgi tāllēkšanā un šķēpmešanā. Tāpat sestajā vietā pēc kritiena 100 metru distances finālā tika klasificēts traumu guvušais Ronalds Arājs.

Tagad kopš 1994.gada Latvijas vieglatlēti Eiropas čempionātos spējuši izcīnīt divas zelta (Staņislavs Olijars un Radeviča), divas sudraba (Aigars Fadejevs un vēlreiz Olijars) un divas bronzas (Māris Bružiks un Ikauniece) medaļu.

No šogad Eiropas čempionātā startējošajiem Latvijas pārstāvjiem 12 sportistiem tā ir debija šādas raudzes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!