Foto: DELFI

Par Latvijai nevēlamiem atzīti un tā dēvātajā "melnajā sarakstā" iekļauti divi vīrieši, kuri pirms vairākiem gadiem bija iesaistīti kautiņā Rēzeknes viesnīcas "Latgale" restorānā, kurā tobrīd mielojās toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) un bijušais "Rēzeknes gaļas kombināta" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka abi šai kautiņā iesaistītie tiek izraidīti no valsts, liedzot turpmāk iebraukt Šengenas zonā.

Pēc "Delfi" rīcībā esošās informācijas, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atzinis par Latvijai nevēlamām personām 1972.gadā dzimušo Timuru Džamaldajevu un 1977.gadā dzimušo Sergeju Novožilovu. Uz šī atzinuma pamata Iekšlietu ministrijā (IeM) izlemts abus izraidīt no valsts un liegt ieceļot Šengenas zonā.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane portālam "Delfi" apstiprināja, ka abas personas – Džamaldajevs un Novožilovs - ir iekļauti valstij nevēlamo personu sarakstā saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.pantu, kas paredz vairākus nosacījumus, kuru dēļ persona šajā sarakstā iekļaujama. Šis lēmums pieņemts uz kompetento iestāžu atzinuma pamata un tā saturs ir slepens, norādīja IeM amatperspna papildinot, ka Valsts robežsardze veiks pasākumus, lai abas iepriekšminētās personas tiktu izraidītas no Latvijas.

Abi vīrieši jau ir izraidīti no Latvijas, portālam "Delfi" piektdien pusdienlaikā apliecināja robežsardzē.

SAB portālam "Delfi" nekomentēja informāciju par minētajiem vīriem, norādot, ka par ārzemnieka iekļaušanu nevēlamo sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā ir aizliegta, saskaņā ar likumdošanu pieņem IeM. Netika atklāts arī tas, vai SAB rīcībā ir kādas ziņas par šīm personām.

Kā ziņots, Džamaldajevs un Novožilovs 2007.gada oktobrī Rēzeknē bija iesaistīti kautiņā viesnīcas "Latgale" restorānā, kurā cieta arī Piteronoks un Ščerbatihs. Par šo kautiņu vēlāk tika sākts kriminālprocess un nu lietu izskata tiesā, iepriekš vēstīja aģentūra "LETA" .

Krimināllietā uz apsūdzēto sola sēž četri vīri – Novožilovs, Džamaldajevs un Vadims Bļinovs, kā arī Roberts Sardenjans. Viņi apsūdzēti par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Pēc šī kautiņā restorānā, liecinieki stāstījuši, ka Ščerbatihs un Piteronoks tovakar restorānā atpūtušies kopā ar vairākiem Kaukāza izcelsmes vīriešiem, taču kompānijā izcēlies strīds, kurš pāraudzis kautiņā, liecina mediju arhīvā pieejamā informācija. Kaukāza izcelsmes vīri pat esot izmantojuši izvelkamos stekus, vēstīts iepriekš.

Pēc incidenta kompānija pametusi restorānu, no notikuma vietas aizbraucot ar vairākām dārgām automašīnām un vienai no tām bijusi numura zīme "ROZA".

Rēzeknes tiesā portāls "Delfi" noskaidroja, ka šo lietu tiesa vēl nav izskatījusi un nākamais sēdes datums ir decembrī, tāpēc, visdrīzāk, abu iesaistīto izraidīšana nav tieši saistīta ar šo kautiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!