Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu tehnoloģiju giganta "Google" radītais bezpilota automobilis izmēģinājuma braucienos veicis vairāk nekā 480 tūkstošus kilometru. Šobrīd "Google" bezpilota automobiļiem uz "Toyota Prius" bāzes pievienojies arī ar tamlīdzīgu sistēmu aprīkots hibrīda apvidnieks "Lexus RX 450h".

Kā preses paziņojumā norāda "Google", neviens no bezpilota automobiļiem nav iekļuvis avārijā, tāpēc kompānija pieņēmusi lēmumu turpmāk šajos spēkratos braukt nevis divatā, bet pa vienam. Iepriekš viens no "Google" darbiniekiem sēdēja pie stūres, lai vajadzības gadījumā pārņemtu bezpilota auto vadību, bet otrs – uzmanīja datorus, kuri kontrolē automobiļa vadību.

Jau tuvākajā laikā "Google" bezpilota automobiļus plānots izmēģināt sniegota ceļa apstākļos. Tāpat paredzēts apmācīt sistēmu atpazīt ceļa zīmes un luksoforus, kas uzstādīti ceļa remonta zonās.

"Google" bezpilota automobiļi orientējas telpā, analizējot dažādu sensoru, kameru, lāzera radaru un GPS iegūtos datus. Informāciju par katru ceļa posmu, tostarp joslu skaitu tajā, luksoforiem, ceļa zīmēm un norādēm elektronika lejupielādē no "Google" serveriem.

Atgādinām, ka pie savām bezpilota sistēmām strādā arī autoražotāji paši, starp kuriem ir "Cadillac", "BMW", "Volkswagen" un "Volvo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!