Foto: LETA
Valsts policija (VP) pārbaudē nav konstatējusi policistu bezdarbību saistībā ar jaunieša pašnāvību uz Vanšu tilta 7.jūnijā, informēja Valsts policijā.

Pēc traģiskajiem notikumiem VP Iekšējā drošības birojā tika sākta dienesta pārbaude, kuras mērķis bija izvērtēt policijas darbinieku faktisko rīcību konkrētajā situācijā, lai secinātu, vai tajā nav saskatāmas amatpersonu bezdarbības pazīmes. Pēc savas pilsoniskās iniciatīvas ar lūgumu sākt kriminālprocesu, lai pārbaudītu, vai nav bijusi amatpersonu bezdarbība, Valsts policijā vērsās arī advokāts Juris Močuļskis.

Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte pastāstīja, ka dienesta pārbaude ir beigusies un pagājušajā nedēļā Iekšējās drošības birojs ir secinājis, ka konkrētajā situācijā amatpersonas rīkojās profesionāli un darīja visu iespējamo, līdz ar to amatpersonu bezdarbība nav konstatēta un nav pamata kriminālprocesa sākšanai.

Jau ziņots, ka 7.jūnijā 20 gadu vecs puisis gāja bojā, uzkāpjot Vanšu tilta virsotnē un pēc tam nolecot. Policija noskaidrojusi, ka jaunietim bijuši garīgās veselības traucējumi.

Glābējiem laicīgi neizdevās tikt pie jaunieša, jo nav bijusi atslēga, ar ko atvērt durvis tilta balstos. Ja būtu izdevies atvērt durvis laicīgāk, augšā tiktu sūtīts policijas sarunvedējs. Taču konkrētajā situācijā vīrieti uzrunāja kāds no ugunsdzēsējiem pacēlāja grozā.

Pēc tam vēl vairāki pārgalvji mēģinājuši uzkāpt tilta vantīs.

Lai atturētu pārgalvjus no kāpšanas Vanšu tiltā, jūlijā tilta vantis sāka notīt ar dzelkšņu stieplēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!