Foto: RIA Novosti/Scanpix

Somu uzbrucējs Niklass Luceniuss šorīt trenējies ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo" un pagaidām nekādi oficiāli soļi saistībā ar iespējamo viņa atlaišanu nav veikti, pastāstīja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Neko sīkāk Stepītis komentēt nevēlējās, sakot, ka tad, kad kaut kas būs oficiāli zināms, par to būs informācija vienības mājaslapā.

Kā ziņots, par to, ka Luceniuss vairs nespēlēs Rīgas "Dinamo" rindās, otrdien preses konferencē pavēstīja vienības galvenais treneris Peka Rautakalio un toreiz tas bija jaunums arī Stepītim.

Uz jautājumu, kāpēc sastāvā netiek iekļauts Luceniuss, Rautakallio žurnālistiem atbildēja, ka viņa vairs nebūs.

"Komandā vairāk nav vietas," precizējošajam jautājumam piebilda Rautakallio, neko sīkāk nepaskaidrojot.

Luceniuss Rīgas "Dinamo" komandai pievienojās pirms pagājušās sezonas, noslēdzot divu gadu līgumu. Pirms tam rīdzinieki viņu izvēlējās 2010.gada jauno spēlētāju draftā.

Pagājušajā sezonā 23 gadus vecais soms 60 KHL spēlēs guva vienus vārtus un izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā Luseniusu ceturtajā kārtā ar kopējo 115.numuru izvēlējās Atlantas "Thrashers" komanda, bet pirms pievienošanās Rīgas klubam viņš bija spēlējis vienīgi Somijas komandā Tamperes "Tappara".

Kā ziņots, otrdien Rīgas "Dinamo" savās mājās notiekošā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņas trešajā mačā ar rezultātu 1:4 piekāpās latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētajai atjaunotajai KHL komandai Jaroslavļas "Lokomotiv".

Trešdien abas komandas savā starpā vēlreiz sacentīsies turnīra finālā. Šī rīdziniekiem būs pēdējā pārbaude pirms regulārā čempionāta sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!