Romēnam Grožānm ir piespriests vienas sacīkstes diskvalifikācija par sadursmes izraisīšanu Beļģijas GP startā.

Tiesneši incidentu, kas notika Beļģijas GP startā un pēc kura no sacīkstes izstājās ne tikai Grožāns, bet arī Fernando Alonso, Luiss Hamiltons un Sergio Peress, izskatīja jau pēc finiša un nolēma sodīt francūzi ar vienas sacīkstes diskvalifikāciju.

Tāpat Grožānam piespriests arī 50'000 Eiro sods, jo tiesneši uzskatīja, ka "Lotus" pilota rīcība ir rupjš noteikumu pārkāpums un varēja nodarīt kaitējumu citu pilotu veselībai. Turklāt tiesneši savā ziņojumā atzīmēja arī faktu, ka šis incidents no sacīkstes izsita divus čempionāta līderus.

Interesanti, ka "Lotus" komandai bija iespēja un tiesības iesniegt protestu, tomēr vienības vadītājs Ēriks Buljē nolēma to nedarīt un tas nozīmē, ka nākamajā posmā Moncā uz starta varētu iziet komandas rezervists Žeroms D'Ambrosio, kurš pagājušā sezonā startēja "Marussia" komandā.

Komandas boss Ēriks Buljē uzskata, ka sods palīdzēs Grožānam turpmāk izvairīties no šādiem incidentiem. Jāpiebilst, ka šajā sezonā francūzis ir bijis iesaistīts incidentos septiņās sacīkstēs: Austrālijā, Malaizijā, Spānijā, Monako, Lielbritānijā, Vācijā un Beļģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!