Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, pusnaktī no sestdienas uz svētdienu pēc vietējā laika sācies Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauts.

Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Zīmīgi, ka sestdien nemaz nenotika sarunas starp līgu un Spēlētāju asociāciju (NHLPA), lai censtos gaidāmo lokautu novērst.

"Šodien apspriedāmies un sapratām, ka nav jēgas veikt formālu sarunu sesiju, jo neviena no pusēm negatavojas atsaukt savu pēdējo piedāvājumu," izteicās NHL komisāra vietnieks Bils Delijs.

Savus pēdējos piedāvājumus abas puses izteica trešdien, bet kopš tā laika nav aizvadījušas sarunas. Kā ziņots, toreiz abas puses izteicās, ka jaunie piedāvājumi "nav daudzsološi".

Abas puses panākušas vienošanos par to, kā dalāmi klubu gūtie ienākumi, kas tieši saistīti ar hokeju, taču tajā, kā dalāmi kopējie ienākumi no šī sporta veidi, abu pušu starpā joprojām valda klaji pretēji uzskati.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr NHLPA piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Pēc līdzšinējā kalendāra komandu pirmssezonas treniņnometnēm bija jāsākas 19.septembrī, bet pirmās regulārā čempionāta cīņas vajadzēja aizvadīt 11.oktobrī.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā ziņu portāla TSN eksperts Darens Dregers pieļāva, ka sezona varētu tikt atcelta vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!