Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pirmdien vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē, ziņo Latvijas Radio.

Departamenta vadība Latvijas Radio apstiprināja, ka kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldes ilggadējās vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā. Ar pašu Stabiņu radio sazināties nav izdevies, viņas telefons ir izslēgts.

Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova portālam "Delfi" norādīja, ka domes vadība nav informēta par kratīšanas iemesliem. Taču KNAB par kratīšanu bija paziņojis iepriekš, un tās laikā klāt bija arī pašvaldības juristi.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvalde realizē pašvaldības palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā, uztur "dzīvokļu rindu" un reģistrē tajā iedzīvotājus, uzskaita pašvaldības īpašumā, valdījumā, lietošanā un nomā esošās dzīvojamās telpas, veidojot atsevišķu brīvo, izīrēto un patvarīgi aizņemto dzīvojamo telpu reģistru. Tāpat pārvalde izskata iesniegumus par personu uzņemšanu dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajās sabiedrībās (dzīvokļu īpašnieku biedrībās) un pilda citas funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!