Foto: Kadrs no video

Saeimas deputāte Inita Bišofa (RP) iesniegusi Saeimas ētikas komisijai iesniegumu ar lūgumu izskatīt un vērtēt savu kolēģu Nikolaja Kabanova (SC) un Raivja Dzintara (NA) rīcību, portālu "Delfi" informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Bišofa iesniegusi Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijai iesniegumu ar lūgumu izskatīt 25.septembrī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijā radušos situāciju, kad deputāts Kabanovs bija acīm redzami lietojis apreibinošas vielas un komisijas sēdē uzvedās Saeimas deputātam nepiedienīgi.

Vienlaikus deputāte norādījusi, ka "apakškomisijas vadītājs Dzintars uz radušos situāciju nereaģēja ne pēc tam, kad viņam bija nosūtīts lūgums rīkoties, ne arī tad, kad Kabanova kungs pacēla roku un aicināja nošaut 40.vidusskolas skolotāju Vladimiru Rafaļski".

"Saeimā visiem deputātiem ir jābūt par paraugu citiem Latvijas iedzīvotājiem, un nekādi izņēmumi nav pieļaujami. Ja cilvēks ir vainīgs, tad viņam ir jāatvainojas. Šādu atbildīgu rīcību es arī sagaidu no Kabanova. Tāpat jebkurā darbavietā Latvijā vadītājs ir tiesīgs rīkoties atbilstoši likumdošanai un atbildīgi reaģēt uz situāciju. Tāpēc man nav saprotams, kāpēc LR Saeima šajā gadījumā ir izņēmums un apakškomisijas vadītājs Dzintars šādu situāciju atstāja bez uzmanības," savu viedokli pauž Bišofa.

Kā ziņots, Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas deputāti un žurnālisti otrdien izteica aizdomas, ka viņu kolēģis Kabanovs uz sēdi ieradies iereibis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!