Foto: DELFI
No piektdienas par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma protokolus nenoformēs, bet nākamnedēļ tie darbu turpinās pagaidu vienošanās ietvaros. To, kad tieši fotoradari atkal atsāks darboties, informācija būs nākamās nedēļas sākumā, portālu ”Delfi” informēja Valsts policijā.

No piektdienas līgums, ko noslēdza starp Valsts policiju un uzņēmumu ”V-Traffic” (iepriekš – ”Vitronic Baltica un partneri”), saskaņā ar valdības lēmumu ir izbeigts. Tas nozīmē , ka šie radari uz ceļiem var atrasties, bet Valsts policija par to fiksētajiem pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma protokolus nesastādīs.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) pārstāve Daiga Holma portālam "Delfi" sacīja, ka ceturtdien panāktā vienošanās ar līdzšinējo fotoradaru piegādātāju "V-Traffic" par radaru darbības nodrošināšanu uz Latvijas ceļiem pēc līguma laušanas ir spēkā, taču vēl notiek sarunas par tās nosacījumiem un tekstu. Šo pagaidu vienošanos plānots parakstīt nākamās nedēļas sākumā.

Pagaidu vienošanās paredzēs, ka ”V-Traffic” turpinās nodrošināt radaru darbību uz Latvijas ceļiem divu mēnešu pārejas periodā, līdz valsts būs izvērtējusi iespēju atpirkt 57 ātruma mērierīces. Nākamās nedēļas sākumā fotoradari atsāks darboties saskaņā ar noslēgto pagaidu vienošanos. Kamēr norit sarunu process un fotoradaru darbība ir pārtraukta, uz ceļiem pastiprināti strādās policijas darbinieki, paskaidroja Valsts policijā.

Likumsargi braukšanas ātrumu šajās dienās kontrolēs ar rokas radariem un ceļu policijas ekipāžām. Tāpat uz ceļiem savu darbu turpinās arī četri Valsts policijas fotoradari, kas darbojas kopš 2008.gada.

Valsts policija atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums ir jāievēro jebkurā gadījumā, lai neradītu bīstamas situācijas uz ceļiem un neapdraudētu savu, savu tuvinieku un citu cilvēku veselību un dzīvību.

Kā ziņots, Iekšlietu ministrija divu mēnešu laikā vērtēs vienu no Vācijas fotoradaru ražotāja "Vitronic" priekšlikumiem atpirkt 57 mērierīces, kas jau šobrīd tiek izmantotas ātruma pārsniedzēju ķeršanai.

29.septembrī līgums ar esošo fotoradaru ieviesēju "V-Traffic" tiks lauzts, tomēr ministrija mēģinās runāt ar uzņēmumu par iespēju slēgt pagaidu līgumu divu mēnešu pārejas periodam, kamēr tiks izvērtēta iespēja atpirkt radarus.

Valdība augusta beigās nolēma lauzt līgumu ar fotoradaru piegādātāju un ieviesēju "Vitronic Baltica un partneri". Līgumu nolemts lauzt, jo radaru ieviesējs nav pildījis līguma nosacījumus. Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!