Foto: DELFI
Naktī uz sestdienu pāri Lietuvai virzījās spēcīga vētra, Tauraģes apriņķa Laukuvā tika reģistrētas rietumu vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē (m/s), Latvijai tuvējos Roķišķos - 27 m/s, Panevēžā un Utenā - 25-26 m/s. Virzoties tālāk uz austrumiem, agrā sestdienas rītā vētra skāra Sēlijas austrumus un Latgales dienvidos, it īpaši Daugavpils un Krāslavas apkaimi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lietuvā vētra visvairāk plosījās valsts centrālajā daļā, bet piekrastē vējš bija krietni vājāks par prognozēto. Ciklona "Nurdžana" centrs naktī virzījās gar Latvijas un Lietuvas robežu, sestdienas rītā - pāri Latgalei. Atmosfēras spiediens Skrīveros piecos rītā pazeminājās līdz 741,6 dzīvsudraba staba milimetriem. Iepriekšējo reizi tik zems gaisa spiediens Latvijā bija šā gada 1.-2.aprīlī.

Vētra plosījās gar ciklona dienvidu malu, agrā sestdienas rītā tā pārvietojās no Lietuvas uz Baltkrieviju, skarot arī Sēlijas austrumus un Latgales dienvidus, kur, gāžoties kokiem, vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību pārtrūkusi elektroapgāde. Avārijas atslēgumi elektrolīnijās pēc septiņiem rītā bija reģistrēti aptuveni 800 vietās, visvairāk bojājumu konstatēts Ilūkstes, Daugavpils un Krāslavas novadā, liecina dati akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē.

Latvijas lielākajā daļā gan naktī, gan no rīta pūta lēns līdz mērens mainīga virziena vējš, tā ātrums brāzmās nepārsniedza 8-13 m/s.

Naktī uz sestdienu ciklons Latvijai atnesa spēcīgu lietu, tostarp Liepājā nokrišņu daudzums sasniedza 26 milimetrus, bet Dobelē, Rīgā, Saldū un Skrīveros līdz sešiem rītā bija nolijuši 11-16 milimetri.

Sestdienas rītā lietavas ir mazinājušās, lai gan daudzviet valstī vēl nedaudz līdz mēreni līst, debesis ir apmākušās. Gaisa temperatūra +5..+8 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē un vietām Latgalē +9..+10 grādi.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem nedaudz līst. Pūš rietumu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

Piektdien maksimālā gaisa temperatūra visā Latvijā bija +12..+14 grādu, vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniedza 15-19 metru sekundē, nedaudz stiprākas brāzmas bija no rīta Kurzemes piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!