Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ceļiem notikuši salīdzinoši daudz ceļu satiksmes negadījumu, kuros cietuši samērā daudz cilvēki, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija par ceļu satiksmes negadījumiem aizvadītajā diennaktī.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts 71 ceļu satiksmes negadījums – no tiem 20 negadījumos cietuši kopumā 30 cilvēki, bet viens gājis bojā. VP pārstāve Lita Juberte portālam ”Delfi" atzina, ka aizvadītajā diennaktī avāriju un arī tajās cietušo cilvēku skaits ir nedaudz lielāks nekā citas piektdienas, kad ierasti ir 40-50 negadījumu.

Traģiskākais negadījums ar bojā gājušo noticis Vecumnieku novadā. Tur 1965.gadā dzimis vīrietis, vadot ”Infiniti QX56” markas auto, netika galā ar tā vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Spēkrata vadītājs notikuma vietā gājis bojā. Avārijā cietuši auto pasažieri – 2002.gadā dzimusi meitene, 1970.gadā dzimis vīrietis un divas 1970.gadā dzimušas sievietes. Negadījums noticis Vecumnieku novadā, ceļa Vecumnieki – Nereta – Subate 3.kilometrā.

Savukārt Rīgā satriecās 1991.gadā dzimuša vīrieša vadītā ”VW” markas auto un 1972.gadā dzimuša vīrieša vadīts motocikls ”Suzuki”. Tas pēc sadursmes ar auto uzbrauca gājējiem – 1993.gadā dzimušam vīrietim, 1957.gadā dzimušam vīrietim un arī 1977.gadā dzimušam vīrietim. Pirmie divi gājēji pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas palaisti mājās, bet trešais no hospitalizācijas atteicies. Motociklists pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Vēl Rīgā aizvadītajā diennaktī notika sadursme starp 1976.gadā dzimušas sievietes vadīto ”Toyota” markas auto un 1979.gadā dzimuša vīrieša vadīto motociklu ”Honda”. Vīrietis pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Tāpat Rīgā, Dammes ielā, notika sadursme starp 1968.gadā dzimuša vīrieša vadīto ”Volvo” markas auto ar piekabi un 1978.gadā dzimušas sievietes stūrēto ”Ford” markas auto. Sieviete pēc negadījuma nogādāta slimnīcā, bet 2006.gadā dzimis zēns pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas no hospitalizācijas atteicies.

Savukārt Alūksnes novadā Mārkalnes pagastā kādas 1990.gadā dzimušas sievietes vadīts ”MB 190” iebraucis ceļa pretējā braukšanas joslā, izraisot sadursmi ar pretimbraucošo ”Volvo FH 12” markas auto. Avārijā cietusi ”MB” vadītāja, kā arī pasažieri - 2008.gadā dzimis zēns un divi 2006.gadā dzimuši zēni.

Skrīveru novadā pagaidām nenoskaidrots velosipēda vadītājs uzbraucis pa trotuāru ejošai 2002.gadā dzimušai meitenei, bet Ogrē kādas sievietes vadīts ”Mazda 323” markas auto uzbraucis 2003.gadā dzimušam gājējam, kurš nogādāts mediķu aprūpē.

Amatas novadā Drabešu pagastā ceļa Valmiera –Cēsis –Drabeši 36.kilometrā 1978.gadā dzimuša vīrieša vadīts ”Volvo V70” markas auto nobraucis no ceļa braucamās daļas, iebraucis grāvī un apgāzies. Spēkrata vadītājs ievietots slimnīcā.

Savukārt Daugavpilī slimnīcā pēc medicīniskās palīdzības vērsusies kāda 1947.gadā dzimusi sieviete, kura nokritusi, tramvajam uzsākot kustību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!