Foto: DELFI
Šā gada pirmā rudens vētra ir norimusi - ap plkst.12 Latvijas dienvidaustrumos vēja ātrums brāzmās sasniedz vairs tikai 15 metrus sekundē, Ventspilī - 12 metrus sekundē, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Kā prognozēts, stiprākās brāzmas šonakt reģistrētas Daugavpilī, kur vēja ātrums no plkst.3 līdz 6 sasniedzis 24 metrus sekundē. Kā ziņots, Latgales pusē reģistrēti ap 700 elektroenerģijas avārijas atslēgumi, atstājot bez elektrības aptuveni 10 000 mājsaimniecību, taču AS "Latvenergo" strādā pie bojājumu novēršanas un lielāko daļu bojājumu iecerēts novērst šīs dienas laikā.

Spēcīgs lietus sestdienas rītā nolijis Kurzemes dienvidrietumu daļā - Liepājā lietusgāzes sasniegušas 28 milimetrus, Rucavā - 27 milimetrus. Par stipru lietu tiek uzskatīti nokrišņi no 15 milimetriem. Sinoptiķi gan norāda, ka nokrišņu normas šajā apkaimē nav pārsniegtas.

LVĢMC speciālisti norāda, ka tuvākajās dienās vētras nav gaidāmas. Kā rudenī ierasts, piekrastē tradicionāli pieaugs vēja stiprums nakts laikā, arī dienā tas sasniegs 15 līdz 17 metrus sekundē, taču šajā apkaimē tā ik rudeni ir ierasta parādība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!