Foto: F64

Latvijas talantīgais futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs uzskata, ka latviešu valodas zināšanas viņam nav nepieciešamas, jo Latvijā iespējams sazināties arī citās valodās.

"Saprast un lasīt vēl daudz maz varu, bet sarunāties - nē," Rudņevs teicis intervijā laikrakstam "Diena", atbildot uz jautājumu, vai uzlabojis savas valsts valodas zināšanas. "Kāpēc zinu vismaz kaut ko? Tas nav jautājums man. Laikam tāpēc, ka dzīvojam Latvijā. Valsts valoda mums latviešu skaitās..."

"Man latviešu valodas zināšanas nav vajadzīgas - es tā uzskatu. Es ar korespondentiem varu arī krieviski parunāt. Arī poliski vai angliski," pārliecību pauda sportists.

Pirmdien gan arī Latvijas Futbola federācija (LFF) paudusi Rudņeva viedokli, ka viņš intervijā neesot interpretēts pareizi.

"Uz jautājumu par latviešu valodas lietojumu ar savu atbildi žurnālistiem es biju domājis, ka man latviešu valodas zināšanas nav vajadzīgas, lai komunicētu ar korespondentiem, jo to es varu darīt arī krieviski, poliski vai angliski," citēts Rudņevs. "Tā nebija atbilde par latviešu valodas lietojumu kopumā. Lūgums pareizi uztvert manu sniegto atbildi."

Karjeras laikā Rudņevs spēlējis Daugavpils klubā, kā arī Ungārijā, Polijā un pašlaik pārstāv Vācijas komandu Hamburgas SV (HSV). Šajā laikā viņš iemācījies angļu, poļu un vācu valodu.

"Es sāku mācīties vācu valodu ar sievu jau Daugavpilī. Kad atbraucu uz Hamburgu, sākās pirmssezonas treniņnometne, un var teikt, ka nebija laika mācībām," intervijā "Dienai" stāstīja Rudņevs. "Bija pa diviem trim treniņiem dienā, un tad jau vairs nebija spēka kaut ko mācīties. Atlika tikai pagulēt, patērzēt skaipā un iet gulēt. Tagad ir vairāk brīvā laika un obligāti jāapmeklē vācu valodas nodarbības."

"[Angļu valodas prakse] sākās jau Ungārijā, kad pārsvarā lietoju angļu valodu. Arī Polijā to izmantoju, kamēr daudz maz neapguvu poļu valodu," par savu pieredzi teica uzbrucējs. "Tāpat arī tagad ar puišiem Hamburgā runāju angliski, jo tur ir daudz futbolistu no citām valstīm: Anglijas, Nīderlandes... Visi savā starpā sazinās angliski."

Kā ziņots, Rudņevs ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā, turklāt viņš šosezon jau pamanījies gūt divus vārtus. 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdzis četru gadu līgumu.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 22 spēles, izceļoties ar vienu precīzu sitienu.

Otrdien Latvijas futbola izlase aizvadīs ceturto spēli 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, savā laukumā uzņemot Lihtenšteinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!