Foto: F64

”Ekonomistu apvienības 2010” ikgadējai Spīdolas balvai ekonomikā šogad izvirzīti pieci kandidāti – Roberts Ķīlis, Lato Lapsa, Egons Mednis, Vilnis Rantiņš un Andris Vilks, portālu ”Delfi” informēja organizācijā.

”Ekonomistu apvienībā 2010” atzīmē, ka izglītības un zinātnes ministrs Ķīlis sabiedrības atbalstu ir guvis ar uzdrīkstēšanos sākt strukturālas reformas izglītībā, lai celtu tās konkurētspēju pasaulē.

Žurnālists Lapsa Spīdolas balvai virzīts par centieniem izzināt, apkopot un izplatīt informāciju ”par ar varu apveltītajiem dažādās jomās un līmeņos”, tādējādi veicinot informācijas brīvību, visatļautības ierobežošanu un vairojot procesu caurskatāmību.

Vadoša informācijas tehnoloģiju produktu un komponenšu vairumtirdzniecības uzņēmuma ”Elko Grupa” prezidents Egons Mednis spējis sekmīgi savienot austrumu un rietumu tirgus. Turklāt viņa vadītais uzņēmums 2011.gadā iekļauts Centrāleiropas 500 lielāko uzņēmumu sarakstā.

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības nozares joprojām ir Latvijas eksporta vadošajās pozīcijās, kas, daudzuprāt, ir liels šo nozaru asociācijas vadītāja Rantiņa nopelns, skaidro apvienībā.

Savukārt finanšu ministrs Vilks (V) balvai nominēts par ieguldījumu Latvijas makroekonomiskās situācijas stabilizācijā pēckrīzes periodā un ekonomiskās izaugsmes atjaunošanā 2010.-2012.gadā.

Apvienībā norāda, ka ikviens var izteikt atbalstu kādam no izvirzītajiem kandidātiem, balsojot interneta vietnē www.ekonomisti.lv.

Ņemot vērā sabiedrības viedokli, izvirzītos kandidātus vērtēs ”Ekonomistu apvienības 2010” valde atbilstoši nolikumā noteiktajiem kritērijiem - Spīdolas balva ekonomikā tiek piešķirta par brīvās iniciatīvas, brīvā tirgus attiecību paplašināšanu Latvijas tautsaimniecībā, izveidojot jaunas tirgus saimniecības institūcijas un uzlabojot esošo institūciju darbību, konkurences nodrošināšanu un paplašināšanu noteiktā tirgus sektorā un tautsaimniecībā kopumā, ienākot ar jauniem produktiem un pakalpojumiem tirgū, kā arī palielinot indivīda brīvību ekonomikā, paaugstinot izglītības, zināšanu un prasmju līmeni.

Laureātu paziņos oktobra beigās, bet balvas pasniegšanas ceremonija paredzēta 15.novembrī.

Iepriekšējos gadus Spīdolas balvu ekonomikā ieguva Mihails Hazans, Rūta Dimanta, Juris Biķis, Andrejs Žagars, Vaira Vīķe – Freiberga, Ingrīda Blūma, Bertolds Fliks, Andris Šķēle un Einars Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!