Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns tomēr nolēmis likt punktu sportista karjerai, otrdien paziņoja Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) prezidents Jānis Kols.

30 gadus vecais Maskalāns savainojuma dēļ kopā ar komandu negatavojās jaunajai sezonai, bet tagad nolēmis arī beigt aktīvās sportista gaitas. Pats sportists atzina, ka galvenais iemesls ir daudzie savainojumi, kas viņam lieguši pilnvērtīgi trenēties pēdējā laikā, bet par savu nākotni Maskalāns izteicās izvairīgi.

Bobslejista karjeru nolēmis beigt arī Mihails Arhipovs, kurš savainojuma dēļ izlaida lielāko daļu pērnās sezonas. Arhipovs gan no sporta neiaziet, jo izmēģinās spēkus kā skeletonistu fiziskās sagatavotības treneris.


Maskalāns bobsleja sacensībās debitēja 2006.gadā, bet Pasaules kausa posmos brauca kopš 2007.gada. Pēc 2011.gada sākumā notikušā skandāla, kad par aiziešanu no Latvijas izlases paziņoja Jānis Miņins, Maskalāns kļuva par pirmo pilotu.

Pagājušā sezona Maskalānam bija veiksmīgākā karjerā - Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku pilotu konkurencē viņš ieņēma sesto vietu, bet divniekos palika 19.vietā. Karjeras laikā Maskalāns trīs reizes Pasaules kausa posmos kāpis uz goda pjedestāla. Augstākais viņa sasniegums bija 2011.gada janvārī izcīnītā sensacionālā uzvara Pasaules kausa posmā leģendārajā Sanktmoricas trasē.

Arhipovs bobslejā ienāca 2003.gadā, ilgu laiku bija pilots, bet pēdējās sezonas darbojās kā stūmējs. 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs viņš startēja četrinieku konkurencē, ieņemot 21.vietu. Pēc četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēleš viņš bija jau Maskalāna četrinieka stūmējs, ieņemot 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!