Foto: AFP/Scanpix

Tiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" hokejistiem, kuri tiks izsaukti uz gaidāmajām Latvijas izlases pārbaudes spēlēm pret Krievijas otro izlasi, klubs neatvēlēs tam piederošo hokeja ekipējumu, aģentūrai LETA apstiprināja "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" vadība, reaģējot uz Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana izteikumiem, ka tajā esot nekompetenti amatieri, kas neko nesaprot no hokeja, pirmdien paziņoja, ka turpmāka sadarbība ar LHF ir neiespējama.

Klubs nevar likt šķēršļus uz izlasi izsauktajiem spēlētājiem pievienoties valstsvienībai, taču citos sadarbības jautājumos "Dinamo" pozīcijas ir noraidošas. Tā klubam pieder visu komandas spēlētāju ekipējuma sastāvdaļas, ieskaitot aizsargus un slidas, kurus spēlētājiem nebūs atļauts ņemt līdzi izlases spēļu vajadzībām.

Klubs tāpat uzsvēris, ka līdzšinējās sadarbības ietvaros algu par izlasē pavadīto laiku apkalpojošā personāla cilvēkiem maksājis "Dinamo" nevis LHF.

Pasaules hokejā ir pieņemts, ka hokejisti valstsvienībā ierodas ar sezonas laikā jau ievalkātu un sev piemērtotu pamatekipējumu – aizsargiem un slidām. Savukārt attiecīgi izlasē spēlētājiem tiek iedoti krekli, bikses, ķiveres, nūjas.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs portālam ”Delfi” apliecināja, ka LHF saņēmusi atteikumu no Rīgas ”Dinamo” par masieru, ekipējuma menedžeru un fizioterapeitu piesaistīšanu valstsvienībai. Tomēr līdz šim par ekipējuma nedošanu spēlētājiem no ”Dinamo” puses nebija oficiāli bilsts ne vārda, lai gan aizkulisēs par to esot runāts. LHF jau ir gatavojusies šai situācijai, un meklē risinājumu problēmai, ar ko līdz šim nav gadījies saskarties.

Gorbunovs piebilda, ka ar tiem hokejistiem, kuri nespēlē Rīgas ”Dinamo” rindās, problēmas nav, jo viņi ieradīšoties ar savu ekipējumu, un ar citiem KHL klubiem problēmas neesot.

LHF norāda, ka pateisībai neatbilst "Dinamo" izplatītā informācija par apkalpojošā personāla algām, ko it kā izlases laikā apmaksājot Rīgas klubs.

"Ar katru darbinieku, tiklīdz viņš tiek piesaistīts izlasei, tiek noslēgts līgums uz noteiktu laiku, par ko viņi saņem atalgojumu," teica Gorbunovs.

Latvijas hokeja izlase 9. un 10.novembrī "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēles pret Krievijas otro izlasi. Tās būs pirmās pārbaudes spēles pirms februārī Rīgā paredzētā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!