Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien ierosinājusi AS “Rīgas kinostudija” maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Maksātnespējas lietas izskatīšanas datums gan pagaidām vēl nav noteikts.

Ar "Rīgas kinostudijas" maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsusies SIA "Šmerļa terases", kas, saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, pilnībā pieder SIA "Baltic Real Estate", kas tagad saucas "Reaalto Medea". 50% šī uzņēmuma, savukārt, pieder SIA "Alfa Stars", bet Alvim un Gatim Krasovskiem pieder katram 25% uzņēmuma kapitāla. "Realto Medea" pērno gadu noslēdza ar 1597 latu zaudējumiem.

Savukārt SIA "Šmerļa terases" 2011.gadā apgrozīja 10 543 latus un gadu noslēdza ar 4474 latu peļņu. Uzņēmuma paraksta tiesīgā amatpersona ir Alvis Krasovskis.

Toties kopumā ap 24,31% "Rīgas kinostudijas" kapitāla pieder Kultūras ministrijai, bet ap 42,23% īpašnieks ir Armands Liberts. Pārējie 33, 45% ir publiskās emisijas akciju, liecina "Lursoft" dati, kuriem gan attiecībā uz akcionāriem ir tikai uzziņas raksturs. Kinostudijas valdes priekšsēdētājs ir Liberts.

"Rīgas kinostudija" iepriekš vairākas reizes lūgusi tiesu noteikt uzņēmumam noteikt tiesisko aizsardzību. Šos lūgumus tiesas dažādu iemeslu dēļ iepriekš noraidījušas.

Tāpat uzņēmums iepriekš iesaistīts īpašumtiesību strīdos, kas saistīti ar zemi, uz kuras uzcelta kinostudijas ēka.

"Rīgas kinostudija" reģistrēta 1991.gada 19.septembrī. Tās padomes priekšsēdētāja ir Ieva Romanova, savukārt padomē darbojas Gvido Straube, Jolanta Treile, Ieva Krūmiņa un Gints Grīnbergs.

Kā darbības veidus uzņēmums norādījis nekustamā īpašuma izīrēšanu vai pārvaldīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!