Foto: AFI

Reformu partijas (RP) priekšsēdētājs Valdis Zatlers aicina Saeimas deputātu Jāni Klaužu (ZZS) nolikt savu deputāta mandātu par komisijas sēžu neapmeklēšanu.

Sarunā par nepieciešamajām sankcijām deputātiem, kuri pārkāpuši ētiku, Zatlers norādīja, ka Klaužs arī ir rīkojies ļoti neētiski.

"Piedod, ja tu esi tik bravūrīgs un vari pateikt, ka tu te nekā nedari, tad esi drosmīgs un noliec savu mandātu. Un, lai nāk cits cilvēks, kas redz šim darbam jēgu," aicina RP līderis. Tik pat drosmīgi, cik viņš stāsta par nenākšanu uz darbu, Klaužam vajadzētu uzrakstīt atlūgumu, pārliecināts Zatlers.

2012.gada maijā veiktā intervijā portālu "gudrasgalvas.lv" un "politika.lv" pārstāvjiem Klaužs saistībā ar savu reto sēžu apmeklējumu cita starpā pieļāva iespēju, ka varētu darboties tikai uzņēmējdarbībā, taču viņam ir jāpilda dotie solījumi iespēju robežās rūpēties par vēlētājiem. Viņš atzina, ka nesaprot lielu daļu no jautājumiem, kurus lemj Saeimas
Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kur viņš darbojas.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka maija beigās Klaužs Saeimā ironiski un kritiski izteicās par NBS attīstības plāna 2012.-2024.gadam realizēšanas iespējām. Savukārt septembrī deputāts, strādājot Saeimā, iesaistījās diskusijās par fiktīvo uzņēmumu reģistrācijas novēršanu.

Sabiedrības par atklātību "Delna" maijā apkopotie dati par Saeimas komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklējumu pirmajos sešos šīs Saeimas darbības mēnešos liecināja, ka Klaužs apmeklējis 38% komisijas sēžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!