Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 2:6 (1:2, 1:3, 0:1) izbraukumā piekāpās Latvijas hokejista Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" komandai.

Rīgas "Dinamo" komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Jēkabs Rēdlihs un Kristaps Sotnieks, savukārt uzvarētājiem precīzi meta Iļja Ņikuļins, Niko Kapanens, Dmitrijs Obuhovs, Jarko Imonens, Daniss Zaripovs un Jevgeņijs Medvedevs.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā "Dinamo" Kazaņas komandai zaudēja ar 0:3.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" šīs dienas mačam atkal pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, bet spēlētāju virknējumi bija palikuši tieši tādi paši kā iepriekšējā mačā pret Ņižņekamkas "Ņeftehimik" komandu. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Jau pašā spēles sākumā rīdzinieku vārtus apdraudēja "Ak Bars" spēlētājs, bet jau nākamajā uzbrukumā "Dinamo" izvirzījās vadībā, kad spēcīgu un rezultatīvu metienu 47. sekundē izdarīja Jēkabs Rēdlihs. Divas minūtes vēlāk Rīgas komandai bija iespēja vairākumā, tomēr rīdzinieki spēlēja nedroši un neizdarīja metienus, kā arī ļāva pretiniekiem aizskriet pretuzbrukumā. Nākamajās minūtēs pārsvars piederēja mājiniekiem, liekot Telkvistam atvairīt vairākums metienus, savukārt devītajā minūtē Ģirts Ankipāns devās uz noraidīto soliņa. Mazākumā "Dinamo" savus vārtus nosargāja, noorganizējot arī uzbrukumu. Pēc atgriešanās laukumā Ankipāns saņēma ripu, piespēlēja Kasparam Daugaviņam, kuram vārtsargu tomēr neizdevās pārspēt.

Pēc mazākuma pārliecinošāk spēlēja rīdzinieki, kas palīdzēja nopelnīt vēl vienu vairākumu. Tomēr šajā vairākumā Latvijas komanda spēlēja neveiksmīgi un pretuzbrukumā Ņikuļins panāca izlīdzinājumu 1:1. Rīgas "Dinamo" trešdaļas otrajā pusē neizmantoja vēl divus vairākumus, lai arī iespējas bija diez gan labas. 17.minūtē Aleksejs Morozovs pēc saspēles ar Kapanenu aizmeta garām vārtiem, bet uzreiz pēc tam Kapanens ieguva ripu vārtu priekšā un apspēlēja Telkvistu, izvirzot vadībā "Ak Bars" vienību – 2:1.

Otrais periods

Trešdaļa sākās ar labu epizodi uzbrukumā Ankipānam, taču viņš meta garām vārtiem. Uz to Kazaņas spēlētāji atbildēja ar vairākiem raidījumiem, kurus Telkvists atvairīja. 24. minūtē Māris Bičevskis devās uz noraidīto soliņu, tomēr šoreiz "Dinamo" mazākumā spēja gūt vārtus. Pretuzbrukumā Gints Meija atrada Sotnieku, kurš panāca 2:2. Neizšķirts rezultāts turējās vien 47 sekundes, jo pēc Alekseja Jemeļina metiena Obuhovs vārtu priekšā pielaboja ripas lidojuma virzienu.

Nepilnu minūti vēlāk divu minūšu sodu devās izciest Guntis Galviņš, bet mazākumā Rīgas spēlētāji nospēlēja veiksmīgi. Komandas apmainījās ar bīstamiem metieniem, taču trešdaļas vidū "Ak Bars" skaisti izspēlēja kombināciju, kuru rezultatīvi noslēdza Imonens. Jau nākamajā mājinieku uzbrukumā rezultāts kļuva 2:5, kad pēc vēl vienas skaistas izspēles Zaripovs pārspēja "Dinamo" vārtsargu. Tas Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim Artim Ābolam lika pieprasīt pusminūtes pārtraukumu.

Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa – vispirms Miks Indrašis saasināja situāciju "Ak Bars" vārtu priekšā, bet pēc tam Kazaņas spēlētāji rīdziniekus iespieda savā aizsardzības zonā. Trešdaļas noslēgumā "Ak Bars" pieļāva vienu no retajām kļūdām savā aizsardzības zonā, tomēr Džeimijs Džonsons to nemācēja izmantot. Trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

"Ak Bars" komanda turpināja spēlēt aktīvāk, izveidojot vairākas bīstamas epizodes, bet Telkvists šoreiz bija savā vietā. 45.minūtē Aleksandrs Ņiživijs vienatnē izgāja pret vārtiem, bet viņu no mugurpuses neatļauti kavēja. Tiesnesis soda metienu nenozīmēja, taču divu minūšu noraidījumu pretiniekam piešķīra. Vairākumā rīdzinieki nespēja neko izveidot.

Trešā trešdaļa turpināja ritēt mierīgā cīņā, un izskatījās, ka vienības apzinājās spēles likteni. Perioda vidū Morozovs saņēma sodu, bet vairākums Rīgas komandas joprojām nepadevās. Spēles nākamajās minūtēs Rīgas komanda atkal palika mazākumā, jo pēc asa spēka paņēmiena pret Arvīdu Reķi, Raitis Ivanāns devās aizstāvēt komandas biedru, saņemot noraidījumu. "Ak Bars" ātri realizēja vairkumu, jo precīzs no zilās līnijas bija Medvedevs.

Pēc tam Andris Džeriņš, Daugaviņš un Ankipāns nedaudz atdzīvināja Rīgas "Dinamo" uzbrukumu, bet spēles rezultātu tas vairs nemainīja.

Dinamo sastāvs:
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#50 Kristers Gudļevskis);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #14 Jēkabs Rēdlihs - #44 Oskars Cibuļskis, #11 Kristaps Sotnieks - #2 Rodrigo Laviņš, #77 Mārtiņš Porejs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!