Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valde sēdē pirmdien nolems par Rīgas mēra amata kandidātu gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās virzīt bijušo kultūras ministri un pašreizējo premjera Valda Dombrovska (V) padomnieci Sarmīti Ēlerti, pirmdien no rīta ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Labrīt, Latvija!".

LTV vēstīja, ka "Vienotība" vērtē trīs iespējamos partijas kandidātus galvaspilsētas saimnieka amatam – bijušo kultūras ministru Intu Dālderi, Saeimas deputātu Alekseju Loskutovu un Ēlerti. Saskaņā ar LTV rīcībā esošo neoficiālo informāciju "Vienotības" valde nolems Ēlerti virzīt Rīgas saimnieka amatam.

Jau vēstīts, ka Ēlerte bija ievēlēta 10.Saeimā un ieņēma kultūras ministres amatu, savukārt 11.Saeimā neiekļuva, jo vēlētāji viņu novērtēja ļoti pretrunīgi ‒ viņa saņēma līdzīgu skaitu svītrojumu un plusiņu, kas ietekmēja viņas vietu sarakstā.

Pašlaik Ēlerte ir premjera ārštata padomniece nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos.

Nacionālās apvienības (NA) nolēmusi par Rīgas mēra kandidāti izvirzīt tieslietu ministra padomnieci un Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes lektori Baibu Broku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!