Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē savas pēdējās sacensības Pirmās formulas (F-1) čempionātā aizvadīja septiņkārtējais pasaules čempions Mihaēls Šūmahers, kurš atzina, ka aizvadītās trīs sezonas "Mercedes" vienībā bija smagākās viņa karjerā.

Atgādinām, ka Šūmahers pirmo reizi no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā izlēma atgriezties sacensību apritē. Pēc šīs sezonas viņš noslēdza savu sportista karjeru.

"Šis bija skaists laiks, kurā bija daudz aizraujošu un grūtu brīžu," portālā "autosport.com" citēts Šūmahers. "Pats labākais ir tas, ka visu aizvadīto trīs gadu laikā jutu atbalstu no līdzjutējiem. Šie trīs gadi man bija grūtākie karjerā, bet līdzjutēji tik un tā mani atbalstīja."

Tāpat leģendārais F-1 pilots atzina, ka lepojas ar Sebastjanu Fetelu, kurš svētdien Brazīlijas "Grand Prix" kļuva par trīskārtējo pasaules čempionu.

"Viņa uzvara man atgādināja 2003.gadu, kad man pēdējā posmā arī bija daudz problēmu, bet man tik un tā izdevās ar divu punktu pārsvaru izraut uzvaru čempionātā. Es ar viņu lepojos. Viņš man ir labs draugs."

Jau vēstīts, ka Fetels sezonas pēdējā posmā Interlagušas trasē izcīnīja sesto vietu, kamēr viņa galvenais konkurents Fernando Alonso ar "Ferrari" lietus sacīkstē ieguva otro vietu. Līdz ar to Fetels trešo reizi karjerā kļuva par F-1 pasaules čempionu, pēc Brazīlijas GP izcīņas ar trīs punktu pārsvaru kopvērtējumā uzveicot savu galveno konkurentu Alonso.

Šūmahers pēdējā posmā finišēja septītajā vietā, bet kopvērtējumā viņš ar 49 punktiem palika 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!