Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar zaudējumu sāka šīs sezonas garāko izbraukuma spēļu sēriju.

Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas komandā ar gūtiem vārtiem izcēlās aizsargs Mārtiņš Porejs, savukārt uzvarētājiem precīzi meta Andrejs Kosticins, Kontantīns Panovs un Derons Kvints.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šim mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, bet no izbraukumā līdzi paņemtajiem hokejistiem spēlei netika pieteikti Jēkabs un Krišjānis Rēdlihi, uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Miks Indrašis, kā arī jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis. Pēc ilgāka pārtraukuma iespēja sevi apliecināt bija Robertam Bukartam, kurš spēlēja kopā ar saviem ierastajiem partneriem Andris Džeriņu un Gintu Meiju. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Mača sākumā laba iespēja bija Rīgas "Dinamo" komandai, kad vispirms metienu izdarīja Rodrigo Laviņš, bet pēc tam moments bija Aleksandram Žirū. Pirmās minūtes ritēja augstā tempā, bīstamāk joprojām uzbrūkot rīdziniekiem. Aleksandrs Ņiživijs un Pols Šekura aktīvi uzbruka, bet pretinieku vienības vārtsargs un aizsargi bija uzdevumu augstumos. Tikmēr astotajā minūtē Laviņš pārkāpa noteikumus un atstāja komandas biedrus mazākumā, kurā "Traktor" spēlētājs Jevgeņijs Kuzņecovs izgāja viens pret Telkvistu, bet vārtsargs šajā duelī bija pārāks. Vairākuma turpinājumā mājinieki saturīgus uzbrukumus vairs neizkombinēja.

Čeļabinskas komandas spēlētāji lēnām iespēlējās, uzbrūkot ar vien bīstamāk un nopelnot vēl vienu vairākumu. Šajā vairākumā Jans Bulis no "Traktor" divas reizes izdarīja bīstamus metienus, ar kuriem Telkvists tika galā. Minūti vēlāk rīdziniekiem bija vēl lielākas problēmas, kad Laviņš izmeta ripu no laukuma un "Dinamo" palika divu vīru mazākumā. Tajā Meija spēja iziet viens pret vienu ar mājinieku vārtsargu, taču izmanot šo iespēju viņam neizdevās. Uzreiz pēc tam "Traktor" nostājās uzbrukuma zonā un, precīzi saspēlējoties, izkārtoja Andrejam Kosticinam labu metienu pozīciju, un to viņš 14. minūtē izmantoja.

Kad komandas atkal bija vienādos sastāvos, Šekura izdarīja metienu, kamēr pret Ņiživiju tika pārkāpti noteikumi. Vairākumā "Dinamo" spēlēja "bezzobaini", bet sešas sekundes pirms trešdaļas beigām Žirū arī devās izciest divu minūšu sodu.

Otrais periods

Perioda sākumā komandas vairāk cīnījās laukuma viduszonā un pie apmalēm, līdz ar to momentu uzbrukumā nebija. Tomēr turpinājumā bīstamāk sāka spēlēt "Traktor" komanda, bet Telkvists atvairīja vienu metienu pēc otra. "Dinamo" aizsardzībā izskatījās ļoti vāji, un Kuzņecovs viens pats apspēlēja visu rīdzinieku piecinieku, bet vārtsargu viņš nepārspēja. Čeļabinskas komandas ofensīva kļuva ar vien lielāka, un Latvijas kluba spēlētājiem bija lielas problēmas izkļūt no savas zonas.

Tikai perioda otrajā pusē Rīgas "Dinamo" spēja izkombinēt daudzmaz labus uzbrukumus, bet pēdējā minūtē teicama iespēja bija Džeimijam Džonsonam, kad viņš apspēlēja aizsargus un vārtsargu, bet ripu vārtos tā arī nespēja ievirzīt.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes rīdzinieki iesāka apņēmīgi, bet Džeriņš nerealizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu, tomēr pret viņu tika pārkāpti noteikumi, un "Dinamo" bija vairākums. Rīgas klubs ātri izmantoja vairākumu, kad pēc spēcīga Poreja metiena no labās malas ripa ielidoja tuvējā stūrī. Izskatījās, ka "Dinamo" ir "uz viļņa", izveidojot labu uzbrukumu, tomēr 46.minūtē pēc piespēles no aizvārtes Panovs atkal izvirzīja vadībā "Traktor" – 2:1.

Nākamajā minūtē "Traktor" komanda ar desmit sekunžu intervālu nopelnīja divus noraidījumus, un lielais vairākums bija "Dinamo". Tajā rīdzinieki spēlēja vienmuļi, un izdarīja maz metienu, šai iespējai paliekot neizmantotai. Tomēr čeļabinskieši atkal pārkāpa noteikumus, "Dinamo" vēlreiz spēlējot vairākumā, kurā uzbrukums nepadevās. 25 sekundes "Dinamo" atkal varēja spēlēt lielajā vairākumā, un trīs metienus izdarīja Galviņš, tūlīt arī Laviņš un Porejs uzmeta, bet atkal spēle vairākumā bija neveiksmīga. 55.minūtē pēc Antona Gļinkina metiena "Dinamo" glāba vārtu stabiņš, bet rīdzinieki atbildēja ar neveiksmīgu pretuzbrukumu. Pēdējā minūtē Derons Kvints ar spēcīgu metienu no zilās līnijas pārspēja Telkvistu un mača liktenis bija skaidrs.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #32 Mikaēls Telkvists (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #72 Metjū Karls - #11 Kristaps Sotnieks, #77 Mārtiņš Porejs - #2 Rodrigo Laviņš;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Džeimijs Džonsons - #33 Kaspars Daugaviņš, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #38 Pols Šekura - #12 Aleksandrs Žirū, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #73 Gunārs Skvorcovs, #98 Elvijs Biezais.

Līdz svētdienai Latvijas klubam paredzētas spēles arī ar Magņitogorskas "Metallurg", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Minskas "Dinamo" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!