Foto: Valsts kanceleja

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka pie pašreizējo procesu kavēšanās augstākās izglītības un zinātnes nozarē vainojams ir izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Pēc tikšanās ar Augstākās izglītības padomes (AIP) pārstāvjiem Dombrovskis šodien žurnālistiem atzina, ka viņam nav saprotama ministra kavēšanās ar svarīgu procesu virzību, piemēram, augstskolu akreditēšanas komisijas izveidi - lai gan komisijas pārstāvji ir nosaukti, ministrs joprojām kavējas ar komisijas sastāva apstiprināšanu.

Tāpat viņš ir neapmierināts, ka publiskajā telpā vairāk ir skaļu izteikumu, bet nav reālas darbības. "Nenotiek ne dialogs ar nozari, ne arī ar koalīciju," neapmierinātību pauda valdības vadītājs.

Premjers plāno Ķīlim uzdot nekavējoties pabeigt iesāktos darbus, kur katram no tiem ir noteikts konkrēts izpildes termiņš. Vaicāts, vai varētu atgriezties pie jautājuma par ministra piemērotību amatam, Dombrovskis norādīja, ka tālākais ir atkarīgas no tā, kā Ķīlis pildīs uzdotos uzdevumus. "Jautājums ir par konkrētiem darba rezultātiem, vai ir konkrēta praktiska darbība," viņš teica.

Ņemot vērā, ka ministrs bieži slimo, premjers pauda cerību, ka Ķīlis tomēr sasparošoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!