Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultātu 2:7 (1:2, 1:1, 0:4) izbraukumā piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" vienībai.

Rīgas vienībā vārtus guva Gints Meija un Roberts Bukarts, bet uzvarētājiem divas reizes precīzi bija Nikolajs Kuļomins un Sergejs Mozjakins, bet pa vieniem vārtiem guva Sergejs Gončars, Envers Ļisins un Jevgeņijs Malkins, kura kontā arī četras rezultatīvas piespēles.

Šis Latvijas klubam bija trešais smagais zaudējums šajā sezonā. Iepriekš ar 0:5 tika atzīts Astanas "Baris" pārākums, bet ar rezultātu 3:7 rīdzinieki piekāpās Ufas "Salavat Julajev" vienībai. Vēl Rīgas "Dinamo" hokejistiem šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šim mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, un šajā mačā komandas sastāvā debitēja uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kurš tikai otrdien no rīta atlidoja uz Magņitogorsku. Viņš spēlēja 4. maiņā kopā ar Raiti Ivanānu un Elviju Biezo. Izmaiņas bija notikušas arī pirmajos divos uzbrucēju virknējumos – pirmajā maiņā spēlēja Mārtiņš KarsumsKaspars DaugaviņšAleksandrs Ņiživijs, bet otrajā visi trīs kanādiešu uzbrucēji – Aleksandrs Žirū – Džeimijs Džonsons - Pols Šekura. Šīs dienas mačā laukumā devās arī rokas savainojumu sadziedējušais Krišjānis Rēdlihs, bet līdz ar to malā palika Rodrigo Laviņš. Vārtus sargāja Māris Jučers.

Pirmais periods

Pirmo metienu uz vārtiem šajā mačā izdarīja Krišjānis Rēdlihs, bet jau nākamajā minūtē spēlē nācās iesaistīties arī Jučeram. Pirmie noraidījumi bija trešajā minūtē, kad par grūstīšanos laukuma vidū divu minūšu sodus saņēma Ivanāns un Sergejs Bernackis. Piektajā minūtē "Dinamo" aizsargs Metjū Karls tika noraidīts un 23 sekundes rīdzinieki spēlēja trijatā pret četriem. Mazākums gan netraucēja Meijam izveidot pretuzbrukumu, kurā viņš skaisti apspēlēja pretinieku aizsargus un vārtsargu, raidot ripu vārtos.

Pēc neilga laika arī Rīgas klubam bija vairākums, kurā teicama iespēja bija Karsumam, bet viņš netraucēts pārmeta pāri vārtiem. Nākamajās epizodēs sekoja noraidījumu sērija – vispirms Roberts Bukarts un mājinieks Matss Cukarello saņēma abpusējo noraidījumu, bet tad arī Žirū pārkāpa noteikumus. Spēlējot četratā pret trijiem, "Metallurg" izdevās izlīdzināt rezultātu, kad Mozjakins 15.minūtē, neapturot viņam piespēlēto ripu, trieca to Jučera vārtos – 1:1. Divas minūtes pēc zaudētajiem vārtiem rīdziniekiem bija vairākums, kurā spēle uzbrukumā neizdevās.

Pirmais periods noslēdzās ar "Metallurg" izvirzīšanos vadībā. Jevgeņijs Malkins apslidoja vārtus, piespēlēja Gončaram, kurš meta precīzi. Pēc nospēlētām 20 minūtēm "Dinamo" bija iedzinējos ar 1:2.

Otrais periods

Jau pašā trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" ieguva tiesības spēlēt vairākumā, bet atkal tajā neizdevās pārvarēt Magņitogorskas komandas aizsardzību un izveidot kaut vienu momentu. Spēles kontroli pārņēma mājinieki, kuri veidoja vienu uzbrukumu pēc otra. Lielais spiediens izprovocēja Kristapu Sotnieku uz noteikumu pārkāpumu, bet mazākumā rīdzinieki aizstāvējās veiksmīgi. Spēles gaita nedaudz izlīdzinājās, un momentu uzbrukumā izveidoja Ivanāns. Pēc tam sekoja noteikumu pārkāpums pret Bukartu un kārtējais neizteiksmīgais rīdzinieku vairākums.

"Metallurg" komanda atkal sāka izdarīt milzīgu spiedienu uz Jučera vārtiem, bet tad 36.minūtē Meija aizskrēja pretuzbrukumā, apspēlēja divus pretiniekus un piespēlēja Bukartam, kurš neviena netraucēts ieraidīja ripu brīvajā vārtu stūrī. "Dinamo" centās vēlreiz pretuzbrukumā pārspēt pretinieku vārtsargu, tomēr Ņiživija metiens bija nesekmīgs. Mārtiņš Porejs ar noraidījumu pārtrauca "Dinamo" uzbrukumus, bet mazākumā Rīgas klubs ar Jučeru priekšgalā darbojās veiksmīgi, tomēr desmit sekundes pirms trešdaļas beigām vadībā vēlreiz izvirzījās "Metallurg", kad pēc Malkina piespēles precīzs bija Kuļomins.

Trešais periods

Periods Rīgas "Dinamo" komandai iesākās ļoti veiksmīgi, jo Karsums pretinieku izprovocēja uz noteikumu pārkāpumu, bet pēc tam "Metallurg" saņēma vēl vienu divu minūšu sodu. Rīdzinieki 40 sekundes spēlēja lielajā vairākumā, kurā Karsumam bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, taču viņš uzmeta virsū vārtsargam. Pēc vairākumiem Rīgas komandai nācās spēlēt mazākumā. Tajā mājinieki vispirms trāpīja pa vārtu stabiņu, bet tad pēc Mozjakina piespēles Malkins ieraidīja ripu vārtos.

Lai arī "Dinamo" atkal spēlēja vairākumā, no tā nekāds ieguvums nebija, jo nekas bīstams netika izveidots. 51.minūtē Bukarts devās uz noraidīto soliņu, un pēc Gončara metiena Kuļomins pielaboja ripas lidojumu. Pēc pusminūtes Mozjakins sesto reizi šajā mačā lika kapitulēt Jučeram – 2:6. Rīdzinieki spēja izveidot pāris uzbrukumus un spēle palika ātrāka, bet 59.minūtē Ļisins labi nospēlēja un, dodot piespēli, trāpīja K.Rēdliham pa nūju un ripa ieslīdēja vārtos.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei pret "Metallurg":

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#32 Mikael Tellqvist);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #72 Mathieu Carle - #11 Kristaps Sotnieks, #77 Mārtiņš Porejs - #9 Krišjānis Rēdlihs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #33 Kaspars Daugaviņš - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #38 Paul Szczechura - #74 Jamie Johnson - #12 Alexander Giroux, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #41 Raitis Ivanāns (A) - #43 Vitālijs Pavlovs - #98 Elvijs Biezais, #96 Māris Bičevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!