Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunie rallisti Ralfs Sirmacis un Mārcis Ķenavs sevi lieliski parādīja "2012 FST International Shootout" konkursā par tiesībām nākamgad pievienoties "M-Sport" komandai pasaules rallija čempionātā (WRC), taču par atlases uzvarētāju kļuva šāgad junioru pasaules čempions, brits Elfins Evanss, liecina informācija "OKartes Autosporta akadēmijas" ziņojumi sociālajā vietnē "Twitter".

Otrajā atlases dienā sportistiem bija paredzēts testa ātrumposms, kurš bija jāveic trīs reizes, un otrajā Ralfs Sirmacis uzrādīja par 0,6 sekundēm labāku rezultātu nekā Evanss. Tomēr izšķirošajā, trešajā, Evanss bija ātrāks. Arī Mārcis Ķenavs uzrādīja teicamus rezultātus, un abi Latvijas piloti tika izvēlēti to piecu finālistu skaitā, kas veica individuālas pārrunas ar "M-Sport" komandas vadītāju Malkolmu Vilsonu.

Pēc pārrunām tika noskaidrots, ka "2012 FST International Shootout" uzvarējis un gadu "M-Sport" komandā strādās Elfins Evanss, bet otro vietu un tiesības ar "Ford Fiesta R2" automašīnu piedalīties vienā Eiropas čempionāta posmā ieguvis beļģis Igo Arellano, bet trešajā vietā palika Mārcis Ķenavs. Ceturtais - Ralfs Sirmacis. Kā norāda, "OKartes Autosporta akadēmija", Evanss šajā atlasē piedalījās jau trešo, bet Arellano - otro reizi, kamēr Latvijas braucējiem šī bija debija. Pēc pārrunām Malkolms Vilsons atzina, ka Latvias sportistu sniegums šai atlasē esot bijis "iespaidīgs".

"2012 FST International Shootout" piedalījās 11 jaunie sportisti no sešām valstīm. Tiesības startēt šajā atlasē ir braucējiem, kas nacionālajos čempionātos brauc ar "Ford" markas automašīnām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!