Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) izbraukumā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" vienību.

Rīgas "Dinamo" komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Ģirts Ankipāns, Kristaps Sotnieks, Andris Džeriņš un Aleksandrs Žirū, kamēr "Severstaļ" vienībā precīzs abas reizes bija Deniss Kazionovs.

Sestdien Rīgas "Dinamo" aizvadīs šī gada pēdējo spēli, izbraukumā tiekoties ar Čehovas "Vitjazj" spēlētājiem.

Pirms spēles

"Dinamo" treneri šīs dienas mačam atkal pieteica septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, un sastāvā bija notikušas izmaiņas – spēlēja Raitis Ivanāns un Ģirts Ankipāns, bet malā palika Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs, kā arī apslimušais Elvijs Biezais. Pēc vienas spēles izlaišanas diskvalifikācijas dēļ šodien spēlēja arī Mārtiņš Karsums, kurš pirmajā maiņā bija kopā ar Džeimiju Džonsonu un Robertu Bukartu. Vārtus šīsdienas spēlē sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Spēles sākumā izgājienu viens pret vienu veica Guntis Galviņš, bet "Severstaļ" aizsargs un vārtsargs briesmas novērsa. Pēc īsa brīža Metjū Karls izdarīja metienu, pēc kura ripa trāpīja pa vārtu pārlikti. Savukārt spēles piektajā minūtē komandas nopelnīja abpusējo noraidījumu, un, spēlējot ar četriem laukuma spēlētājiem, aktīvāki uzbrukumā bija mājinieki.

Komandas spēlēja piesardzīgu hokeju, un momentu uzbrukumā nebija īpaši daudz. Veiksmīgi mačā trešdaļas vidū iesaistījās Telkvists, kurš tika galā diezgan bīstamiem metieniem. Spēles rezultāts tika atklāts 17.minūtē, kad Ankipāns uzreiz pēc ieiešanas uzbrukuma zonā izdarīja metienu, un ripa pēc rikošeta atrada ceļu Čerepovecas komandas vārtos – 1:0. Tomēr divas minūtes pēc tam, aizturētā soda laikā Kazionovs ar atkārtotu metienu guva vārtus arī "Severstaļ" vienībai un pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā "Dinamo" hokejisti izveidoja uzbrukumu sēriju pretinieku aizsardzības zonā, bet vārti gūti netika. Atīvi uzbrukumā nospēlēja Ivanāns, Māris Bičevskis un Ankipāns. Cīņas 28.minūtē Bukarts nopelnīja vairākumu savai komandai un tajā skaisti izspēlēja kombināciju - pēc ilgstošas saspēles Aleksandrs Ņiživijs no aizvārtes piespēlēja Sotniekam, kurš no dažiem metriem pārspēja pretinieku vārtsargu (2:1).

Uzreiz sekoja "Severstaļ" uzbrukums, kuru Telkvists apturēja, tomēr 32.minūtē Pols Šehura mazākumā atstāja rīdziniekus. "Dinamo" mazākumā spēlēja veiksmīgi, neļaujot pretiniekiem izveidot vārtu gūšanas iespējas. Trešdaļas izskaņā "Severstaļ" vairāk nekā minūti spēlēja "Dinamo" zonā, neko bīstamu neizveidojot.

Trešais periods

Perioda sākumā "Dinamo" hokejisti pēc Andra Džeriņa noraidījuma palika mazākumā, bet mazākums tika aizvadīts ļoti veiksmīgi, neļaujot "Severstaļ" nostiprināties uzbrukuma zonā. Turpinājumā Telkvists spēja tvert divus sarežģītus pretinieku metienus, tomēr spēles temps bija kļuvis mierīgāks.

Mača pēdējās minūtēs "Severstaļ" komanda aktīvi centās izveidot uzbrukumus un izlīdzināt rezultātu, tomēr "Dinamo" hokejisti spēlēja ļoti stabili, neļaujot pretiniekiem to darīt. 56.minūtē Ņiživijs skaistā pretuzbrukumā apslidoja vārtus un atdeva piespēli Džeriņam, kurš spēja panākt rezultātu 3:1. Tomēr mājinieki ātri vienus vārtus atguva, otro reizi precīzi metot Kazionovam. Spēle iznākums kļuva zināms pēc tam, kad Žirū ieraidīja ripu tukšos vārtos un panāca spēles gala rezultātu 4:2.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 38 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei ar "Severstaļ":
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#50 Kristers Gudļevskis)

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Mathieu Carle - #11 Kristaps Sotnieks, #6 Arvīds Reķis – Rodrigo Laviņš, #77 Mārtiņš Porejs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (C) - #74 Jamie Johnson - #71 Roberts Bukarts, #17 Aleksandrs Ņiživijs (A) - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #33 Kaspars Daugaviņš - #38 Paul Szczechura - #12 Alexander Giroux, #41 Raitis Ivanāns - #96 Māris Bičevskis - #75 Ģirts Ankipāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!