Foto: LETA

Jaunais uzbrucējs Ainārs Podziņš lauzis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" un kļuvis par brīvo aģentu, apstiprināja hokejists.

Līgumattiecības ar "Dinamo" izbeigtas pēc abpusējas vienošanās, kas uzbrucēju padara par neierobežotu brīvo aģentu.

Līdz ar to "Dinamo" uz Podziņu KHL līmenī vairs nepieder nekādu tiesību, tāpēc viņš brīvi par pievienoties jebkuram citam klubam.

Podziņš nevēlējās atklāt savu nākamo darba vietu, tomēr lika noprast, ka jau vistuvākajā laikā viņš noslēgs līgumu ar kādu citu komandu.

"Vēlos pateikties gandrīz visiem "Dinamo" sistēmas cilvēkiem par man doto iespēju. Neskaitot šo sezonu, esmu priecīgs par iepriekšējiem diviem klubā pavadītajiem gadiem. Man bija palaimējies, ka varēju spēlēt šajā klubā," izteicās Podziņš.

"Izmaiņas, kas šajā laikā notikušas klubā, man liek meklēt iespējas spēlēt kur citur. "Dinamo" un Latvijas hokeja līdzjutēji allaž ieņems vietu manā sirdī, taču es esmu hokejists un vēlos spēlēt," izcēla Podziņš, piebilstot, ka savu pēdējo spēli Latvijā viņš aizvadīs piektdien "Liepājas metalurga" rindās.

KHL čempionātā 20 gadus vecais Podziņš šosezon ticis pieteikts vairākiem mačiem kā 13.uzbrucējs, tomēr laukumā tā arī nav izgājis. Iepriekšējās divās sezonās viņš "Dinamo" rindās aizvadīja kopsummā 72 spēles, kurās guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Šosezon uzbrucējs aizvadījis piecas cīņas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", veicot divas rezultatīvas piespēles, tomēr pēc konfliktiem ar vienības treneru korpusu pārsvarā spēlējis Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ) "Liepājas metalurga" komandas rindās, kur 20 mačos viņa kontā seši vārti un sešas piespēles.

Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū. Līdz ar nākamo pasaules čempionātu viņš starptautiskajā arēnā būs tiesīgs pārstāvēt Latvijas valstsvienību.

Vaicāts par saviem nākotnes plāniem spēlēt izlasē, Podziņš par tiem izteicās izvairīgi, runājot jau pagātnes formā. "Vēlēšanās man bija, taču izmaiņas klubā ir ieviesušas izmaiņas arī manos plānos."

"Ikviens hokeja līdzjutējs par mani vēl dzirdēs," pauda uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!