Foto: stock.xchng
Bijušie Valsts prezidenti Latvijas tautai jaunajā, 2013.gadā, vēl darīt labu sev un citiem, mīlēt, kā arī piepildīt sapņus.

Eksprezidents Valdis Zatlers apsveikumā Latvijas tautai Jaunajā gadā LNT ēterā vēlēja, lai nākamais būtu laimīgs gads, lai tas kļūtu par uzticēšanās gadu, lai katrs smaids uzplauktu citam smaidam un to, lai katra sirds sajustu mīlestību, un, lai šādu brīžu būtu daudz. Viņš vēlēja, lai 2013.gads kļūtu par mīlestības un uzticēšanās gadu.

Savukārt Guntis Ulmanis apsveikumā LNT ēterā norādīja, ka ir aizvadīts skaists gads, bet kalendārs, ko sev radījuši cilvēki, ir kā robežšķirtne, kā atskaites punkts, lai gadumijā uz mirkli apstātos, atskatītos uz padarīto un nepadarīto, atcerētos laimīgos,veiksmīgos un arī neveiksmīgos brīžus, kā arī domātu par nākotni.

Tāpat tiek pārdomātas arī gadumijas dotās iespējas - īpaši tās, ko mēs paši glabājam sevī, jo "tikai paši mēs varam būt nākotnes un savas dzīves veidotāji". Ulmanis uzsvēra, ka gadu mijā ir jādomā par to, ko paši esam sevī atklājuši, ko esam un ko neesam varējuši darīt vēl labāk.

Tikai kopā ar tiem, kurus mēs mīlam un kam uzticamies, mēs varam padarīt to, ko vēlamies, tāpēc Ulmanis vēlēja katram piepildīt savas ilgas, padomāt par bijušo un nākamo laiku, kā arī to, ko varētu darīt sevis, savas ģimenes un savu tuvāko labā. Jaunajā gadā viņš vēlēja patīkamus brīžus, skaistas, spožas ugunis, kā arī sapņu un vēlēšanos piepildījumu.

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga savā apsveikumā atzīmēja - mēs veramies nākotnē ar cerībām un ar zināmām bažām, tāpēc brīdī, kad mēs stāvam kopā ar citiem un lūkojamies, kā gaisā "iet salūta raķetes", mēs cenšamies pieveikt neziņas loku un stiprināt viens otru šīs neziņas priekšā, lai spētu raudzīties nākotnē ar paļāvību un ticību.

Viņa uzsvēra, ka tautas nākotne sakņojas paļāvībā, ticībā sev un nākotnei, kā arī paļāvībā uz cilvēkiem, taču cilvekiem būtu jājūt sevī atbildība par to, lai vienmēr darītu ko labu un darītu labāku savu, valsts un pasaules dzīvi. Tas ir katra paša rokās, jo planētu ritumu un kustību mēs nespējam ietekmēt, atzina eksprezidente. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!