Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jaunais uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš pagājušajā nedēļā lauza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", pievienojies citam šīs līgas klubam Čehovas "Vitjazj", sociālajos tīklos internetā apstiprinājis pats hokejists.

Lai arī klubs oficiāli šo informāciju vēl nav apstiprinājis, noprotams, ka Podziņš noslēdzis līgumu līdz sezonas beigām.

Jau pagājušās nedēļas piektdienā, kad Podziņš oficiāli kļuva par neierobežotu brīvo aģentu, viņš apstiprināja, ka zina savu nākamo darba vietu, gan paturot noslēpumā, ka tas būs cits KHL klubs.

Pats uzbrucējs, paziņojot par pievienošanos "Vitjazj" komandai, uzsver, ka ir kļuvis par gados jaunāko leģionāru KHL. Līdz ar to KHL klubos, izņemto Rīgas "Dinamo", šosezon sacenšas jau desmit Latvijas hokejisti.

KHL čempionātā 20 gadus vecais Podziņš šosezon "Dinamo" rindās tika pieteikts vairākiem mačiem kā 13.uzbrucējs, tomēr laukumā tā arī neizgāja. Iepriekšējās divās sezonās viņš "Dinamo" rindās aizvadīja kopsummā 72 spēles, kurās guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Šosezon uzbrucējs aizvadīja piecas cīņas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", veicot divas rezultatīvas piespēles, tomēr pēc konfliktiem ar vienības treneru korpusu pārsvarā spēlēja Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ) "Liepājas metalurga" komandas rindās, kur 21 mačā viņa kontā seši vārti un sešas piespēles.

Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū. Paliekot spēlēt Rīgas "Dinamo", viņš līdz ar nākamo pasaules čempionātu starptautiskajā arēnā būtu tiesīgs pārstāvēt Latvijas valstsvienību, tomēr aģentūrai LETA Podziņš iepriekš par iespēju spēlēt izlases kreklā izteicies neviennozīmīgi.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Vitjazj" pašlaik ar 42 punktiem 37 spēlēs ieņem 12.vietu, par trim punktiem apsteidzot Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!