Foto: DELFI

Pagājušā gada nogalē algas paaugstinātas arī AS "Latvenergo" un "Latvijas Autoceļu uzturētājs" vadībai sestdien vēsta Latvijas Radio.

Aizvadītā gada "Latvenergo" akcionārs- Ekonomikas ministrija – nolēma pilnveidot uzņēmuma struktūru, pārveidojot to uz funkcionālās vadības modeli, radio skaidroja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis. Jaunais modelis nozīmējot, ka uzņēmumā ir arī izpilddirektora, komercdirektora un ražošanas direktora amati. "Šos amatus ieņem valdes locekļi, kuriem nākas pildīt arī izpilddirektora līmeņa amatus," radio algu kāpumu skaidroja Siksnis.

Uzņēmuma valdē ir pieci cilvēki. Izpilddirektoriem alga noteikta 5000 latu vērtībā, bet galvenajam izpilddirektoram - 6000 lati.Radio gan neprecizē, vai minētās summas nāks klāt līdzšinējai algai.

"Latvenergo" valdes priekšsēdētājs ir Āris Žīgurs, bet tās locekļi - Uldis Bariss, Zane Kotāne, Arnis Kurgs un Māris Kuņickis. Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskā datubāze, Žīgurs 2011.gadā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā saņēmis 44417,35 latus lielu algu, par pērno gadu amatpersonas deklarācija vēl nav iesniegta.

Izmaiņas algās notikušas arī Satiksmes ministrijas pārraudzībā esošajā uzņēmumā "Latvijas Autoceļu uzturētājs", vēsta radio. Tā valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs turpmāk saņems algu arī par Rēzeknes ceļu rajona direktora amatu, bet valdes loceklis Guntis Karps – par Valmieras ceļu rajona direktora amatu.

Sestdien jaunā atalgojuma apmēru Latvijas Radio neesot izdevies noskaidrot, taču 2011.gadā ceļu rajonu direktori saņēma vismaz divarpus tūkstošus latu mēnesī.

Latvijas televīzijā iepriekš vēstīts, ka ar šo gadu ievērojami pieaugušas arī AS "Latvijas Dzelzceļš" (LDZ) vadības algas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!