Foto: LETA

Pirmdien pēc sarunas ar AS "Diena" valdi, kurā pārrunāti sadarbības principi, panākta vienošanās, ka par laikraksta "Diena" galveno redaktoru kļūst sociologs Aigars Freimanis. Viņš darbu sāk jau pirmdien, informēja SIA "Dienas Mediji".

Tiekoties ar valdi, Freimanis ir pārrunājis redakcijas pārvaldes formātu, struktūru un redakcionālo neatkarību. Valdes stratēģiskais mērķis ir stiprināt medija līderpozīcijas, paplašināt auditoriju, informēja uzņēmums.

"Pirmo reizi man piedāvāja kļūt par "Dienas" galveno redaktoru vēl pagājušā gada vasarā. Saņemot šādu piedāvājumu, es augsti vērtēju man izrādīto cieņu. Līdz šim gan kā sociologs, gan kā "Dienas" abonents, lasītājs esmu aktīvi sekojis "Dienas" attīstībai. Tādēļ, pirms piekrist, esmu rūpīgi apsvēris šo piedāvājumu. Kļūt par lielākā nacionālā mediju koncerna nozīmīgākā izdevuma galveno redaktoru man ir liels izaicinājums. Ceru, ka man izdosies veiksmīgi pārņemt izveidotās komandas vadību." komentē Freimanis.

Pēc profesijas Freimanis ir filozofs. Kopš 1990.gada vadījis Tirgus un sociālo pētījumu institūtu "Latvijas Fakti".

Līdzšinējam laikraksta "Diena" galvenā redaktora pienākumu izpildītājam Guntim Bojāram piedāvāts turpināt darbu AS "Diena", turpmāk vadot un attīstot koncerna multimediju platformas.

Jau ziņots, ka pašreizējais "Dienas" galvenais redaktors Guntis Bojārs šajā amatā stājās pērnā gada martā, nomainot iepriekšējo redaktoru Ilmāru Znotiņu.

Pirms tam notika būtiskas izmaiņas mediju uzņēmuma AS "Diena" lielākā īpašnieka - AS "Žurnāli un Diena". AS "Žurnāli un Diena" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis uzņēmējs Viesturs Koziols paziņoja, ka AS "Žurnāli un Diena" tiek iekļauta uzņēmumā SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" (RTO) un turpmāk viņš vadīs RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību.

Savukārt decembra nogalē par mediju koncerna AS "Diena" valdes priekšsēdētāju kļuva līdzšinējais Latvijas Televīzijas vadītājs Edgars Kots. Līdzšinējais "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs darbu pārtrauc šā gada 31.decembrī.

Uzņēmējam Viesturam Koziolom netieši piederošā akciju sabiedrība "Žurnāli un Diena", kas februāra sākumā pārņēma no britu investoru Roulendu ģimenes AS "Diena" daļas un kļuva par 98,86% "Dienas" īpašnieci, tika iekļauta "Rīgas Tirdzniecības Ostā" (RTO), un nākotnē tiek pieļauta jaunu investoru piesaiste un AS "Dienas" akciju kotēšana biržā.

AS "Žurnāli un Diena" 100% akciju pieder SIA "Žurnāls", kuras vienīgais īpašnieks ir Koziols. "Žurnāli un Diena" kļuva par 98,86% AS "Diena" akciju turētāju, un tagad uz pirkuma līguma pamata tiek iekļauta RTO, kur Koziols ir lielākais īpašnieks ar 36% daļu.

RTO ir ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO dalībnieki ir SIA "Piejūras investīcijas", SIA "Latmorporttrans", SIA "Ostas parks" un SIA "Operate", kuru īpašnieki attiecīgi ir Viesturs Koziols, Ralfs Kļaviņš, Jānis Lācis un Modris Ozoliņš.

AS "Diena" ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība Dienas bizness", SIA "RPD", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!