Eiropa un tajā skaitā Lielbritānija piedzīvo ekonomisko recesiju, tomēr Tuvo Austrumu naftu zemēs tā tikai zeļ – vidēji par sešiem procentiem gadā. To pierāda arvien augošais superauto skaits Londonas ielās ar arābu pie stūres.

Apvienoto Arābu Emirātu lielākajā pilsētā Dubaijā pieprasījums pēc nepilnu pusmiljonu eiro vērtā "Lamborghini Aventador" ir tik liels, ka pircējam jāgaida 20 mēnešu garā rindā, lai saņemtu savu superauto. Bet tad, kad tas ir noticis, katru vasaru šie un citi arābi ar saviem superautiņiem dodas uz Londonu, lai izbaudītu dažādas pārgalvības, kas aizliegtas viņu dzimtenē. Pēdējo gadu vasarās Lielbritānijas galvaspilsētas ielas ir burtiski pārpildītas ar visu veidu superauto – "Porsche", "Koenigsegg", "Bugatti", "McLaren", "Ferrari" un citi vērtīgu marku automobiļi redzami gandrīz ik uz stūra.

Varbūt auto faniem tā liksies paradīze, bet daudziem Londonas iedzīvotājiem tā ir tīrākā elle. Runa ir par bagāto māju rajonu iemītniekiem, kuri stingri ir pret šo "miljonāru puišeļu" superauto invāziju. Mašīnu rūkoņa traucējot mieru un neļaujot naktīs gulēt, kā arī nemitīgi tiek pārkāpti ātruma ierobežojumi. Tāpēc šo rajonu iedzīvotāji ar savu neapmierinātību vērsušies gan vietējās varas iestādēs, gan Lielbritānijas parlamentā, vēsta britu laikraksts "Daily Mail".

"Viņi ir laipni aicināti dienas laikā atstāt tūkstošiem miljonu mārciņu dārgos veikalos, bet būtu labi, ja viņi to darītu klusā un civilizētā manierē, nevis ducinot uz ielām savus barbariskos braucamrīkus," izdevumam uzsver aizkaitinātie iedzīvotāji.

Piedāvājam noskatīties britu tālrādes "Channel 4" aptuveni 45 minūšu garo raidījumu par šo tēmu:

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!