Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens sestdien Pasaules kausa septītajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā izcīnīja otro vietu.

Tikmēr debiju Pasaules kausā piedzīvoja Latvijas otrā ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmēju Raivi Zīrupu. Viņš pirmo braucienu noslēdza 26. pozīcijā, netiekot pie otrā brauciena.

Kā ierasts, Melbārdis/Dreiškens startā sasniedza ātrāko laiku – 4,84 sekundes, un braucienu veica bez lielām kļūdām, finišējot pēc 50,03 sekundēm un ieņemot otro vietu.

Otrajā braucienā Melbārdis atkārtoja savu starta laiku, bet uzreiz pieļāva smagu kļūdu, kas tomēr netraucēja veikt ātru braucienu, finišējot pēc 50,57 sekundēm. Divu braucienu summā viņa laiks bija minūte un 40,60 sekundes, kas deva otro vietu.

Par uzvarētāju kļuva kanādietis Lindons Rašs, kurš latviešus apsteidza par 0,38 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās vācietis Frančesko Fridrihs (+0,50).

Tikmēr Ķibermanis pirmā brauciena startu uzstūma 4,91 sekundē, bet pieļāva vienu rupju kļūdu, kas viņam liedza iekļūt labāko divdesmitniekā. Sacensības viņš noslēdza 26.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Melbārdis ar 1210 punktiem ir ceturtajā pozīcijā.

Melbārdis šajā sezonā reizi jau stājies uz Pasaules kausa posma goda pjedestāla, kad bija trešais ceturtajā posmā četrinieku konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!