Foto: LETA

Valdība neatsauksies Saeimas deputātu aicinājumam glābt Ķemeru sanatoriju, iegādājoties to izsolē, jo neuzskata šādu pirkumu par lietderīgu.

Valdība otrdien secināja, ka valstij nebūtu lietderīgi iegādāties Ķemeru sanatorijas nekustamos īpašumus. Turklāt valdība norāda, ka īpašumus plānots pārdot izsolē par augstāku cenu, turpretim budžeta līdzekļu izšķērdēšanas novēršanas likums paredz, ka valstij manta iegūstama īpašumā vai lietošanā par iespējami zemāku cenu.

Jau ziņots, ka Saeimas Pieprasījumu komisija decembra beigās aicināja valdību piedalīties Ķemeru sanatorijas izsolē, lai neļautu šai celtnei aiziet postā, kas varētu draudēt, vēl ilgāk celtni atstājot maksātnespējīga privātīpašnieka rokās.

Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti bijuši vienisprātis, ka Ķemeru sanatoriju jāsaglabā kā kultūrvēsturisku pieminekli.

Atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sniegtajai informācijai ir sākts sanatorijas izsoles process un juridiskie risinājumi neparedz, ka valsts īpašumu no sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" var atsavināt. Aplēsts, ka Ķemeru sanatorijas kompleksa iespējamā sākumcena izsolē varētu būt apmēram pieci miljoni latu atbilstoši sanatorijas ieķīlāto īpašumu vērtībai.

Sanatorijas rekonstrukcija un ar to saistītais privatizācijas process ilgst jau vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar SIA "Ominasis Latvija", bet jau pērn augustā no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!