Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kanādiešu aizsargs Matjē Karls pievienosies Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandai "Servette" no Ženēvas, oficiāli apstiprinājis Šveices klubs.

Latvijas kluba puse kanādieša pāriešanu uz "Servette" vienību vēl nav apstiprinājusi.

"Servete" vienības oficiālā mājaslapa internetā ziņo, ka aizsargs Ženēvā ieradīsies trešdien.

Karls, kuram "Dinamo" komandā šī bija pirmā sezona, piedalījās 35 regulārā čempionāta mačos. Tajos viņš guva trīs vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Pašlaik 25 gadus veco Karlu 2006.gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 53.numuru izvēlējās Monreālas "Canadiens" komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadījis tikai trīs spēles. Toreiz ar Karlu tika noslēgts divvirzienu līgums uz trim gadiem, taču teju visu šo laiku viņš pavadīja vienības fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Hamiltonas "Bulldogs".

2010.gadā Karls noslēdza jaunu divvirzienu līgumu ar "Canadiens", taču atkal visu sezonu pavadīja AHL. Aizpagājušā gada vasarā viņš tika aizmainīts uz citu NHL klubu Anaheimas "Ducks", tomēr arī tur nespēja izkarot vietu pamatsastāvā.

Pavisam piecu sezonu laikā AHL Karls piedalījies 294 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot 36 vārtus un iekrājot 98 rezultatīvas piespēles, kā arī 30 "play-off" mačos, gūstot trīs vārtus un veicot 14 piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!