Foto: Publicitātes foto

Eiropas čempionāta otrajam posmam, rallijam "Liepāja-Ventspils" dalību šajā posmā pieteicis arī leģendārais franču pilots Fransuā Delekūrs, kurš startēs ar "Peugeot 207 S2000" automašīnu, informē sacensību organizatori.

Līdz ar Delekūra pieteikšanos rallija "Liepāja-Ventspils" dalībnieku sarakstā ir astoņas S2000 klases automašīnas, un paredzams, ka tieši šo auto piloti cīnīsies par uzvaru otrajā ERČ posmā. Par sacensību galvenajiem favorītiem uzskatāmi jau minētais francūzis un Latvijā labi zināmais soms Jari Ketomaa. Sīvu konkurenci favorītiem noteikti centīsies izrādīt divi čehu sportisti - Antonins Tlustaks un Jans Černijs (abi - "Škoda Fabia S2000"), kā arī pašmāju autosportists Raimonds Kisiels, kurš rallijam pieteicies ar Latvijā līdz šim vēl neredzētu auto – "Mini JCW RRC S2000".

Rallijā "Liepāja – Ventspils" redzēsim vēl divas "Peugeot 207 S2000" automašīnas, kuras pilotēs īrs Kreigs Brīns un francūzis Žans-Mišels Larū.

"Redzēt braucot autosporta leģendu Fransuā Delekūru ir līdzīgi kā redzēt Helmutu Balderi atkal spēlējam hokeju," dalībnieku sarakstu komentē rallija "Liepāja-Ventspils" rīkotājs Raimonds Strokšs. "Liels gandarījums, ka jau pirmajā rallija rīkošanas gadā izdevies ieinteresēt tik plašu dalībnieku skaitu. 17 valstu karogi uz starta estakādes, tas ir lielisks sākums, lai Latvijas vārds izskanētu tālu aiz valsts robežām ne tikai šogad, bet arī nākotnē."

Leģendārais franču autobraucējs Fransuā Delekūrs savas karjeras laikā piedalījies 97 WRC posmos, no kuriem četros izcīnījis uzvaras. Karjeras augstāko punktu franču autosportists sasniedza 1993. gadā, kad, startējot ar "Ford Escort RS Cosworth" automašīnu, tikai divi punkti viņu šķīra no pasaules rallija čempiona titula. Šobrīd, par spīti 50 gadu vecumam, Fransuā joprojām turpina aktīvi piedalīties sacensībās un 2012. gadu noslēdza ar izcīnītu Rumānijas čempiona titulu. Fransuā Delekūrs Latvijā centīsies uzlabot uzrādīto rezultātu ERČ pirmajā posmā Austrijā, kur ar stūrmani Dominiku Saviņoni ekipāža finišēja 7. vietā. Viņa ERČ programmā šogad ir iekļauti vismaz 10 posmi.

Ar ralliju "Liepāja-Ventspils" sāksies arī 2013. gada Latvijas rallija čempionāta sezona, kurai paredzēts varens starts, jo trijās rallija dienās tiks aizvadīti uzreiz pirmie divi čempionāta posmi. Latvijas Rallija čempionātam pieteikušās 48 ekipāžas un paredzams, ka par uzvaru prestižajā N4 klasē cīnīsies 2012. gada vicečempions Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns un Aivis Egle/Andis Dauga. Cīņā par uzvaru centīsies iesaistīties arī kaimiņvalstu autosportisti - lietuvietis Vītauts Šveds, igaunis Sīms Plangi un krievs Aleksejs Lukjaņuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!